TVR 2 şi TVR HD difuzează Gala Premiilor Radio România Cultural

apr. 1st, 2016 | By | Category: Postcard

Duminică, 3 aprilie 2016, de la ora 22:00, TVR 2 şi TVR HD difuzează Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment care a avut loc pe 21 martie, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti şi care a premiat cele mai importante realizări culturale ale anului 2015.

Spectacolul, în care lumea culturală a strălucit, s-a bucurat de prezenţa unor importante personalităţi, a numeroşi jurnalişti, dar şi a unui public care a umplut până la refuz sala Teatrului Odeon.

Momentele muzicale ale galei au fost asigurate de Luiza Zan şi Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor.

În cadrul galei, au fost acordate trei premii speciale: Premiul de Excelenţă i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara, premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi, iar premiul In memoriam Iosif Sava i-a fost acordat acordat pianistei Raluca Ştirbăţ.

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Premiul pentru Proză i-a revenit lui Mircea Cărtărescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas

Premiul pentru Film a revenit regizorului Radu Jude, pentru filmul Aferim!

Premiul pentru Poezie i-a fost înmânat lui Robert Şerban, pentru volumul Puţin sub linie, Editura Cartea Românească.

Premiul pentru Teatru a fost decernat Echipei proiectului Antisocial – o coproducţie a Teatrului Naţional Radu Stanca şi a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

Premiul la categoria Arte plastice a fost obţinut de artistul plastic Liviu Stoicoviciu pentru expoziţia Oraşe imaginate (curator: Călin Dan) de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Premiul pentru Muzică i-a revenit compozitorului Adrian Enescu, pentru complexitatea artistică a proiectului BachFiles.

Premiul pentru Educaţie a fost obţinut de Asociaţia MetruCub, pentru coordonarea proiectului Susţine cultura în educaţie.

Premiul pentru ŞtiinţăRoxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelenţă pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO.

La secţiunea Proiecte culturale şi festivaluri a fost laureat Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP.

Evenimentul a fost co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Număr de vizualizări :890


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro