spot_img

Regulamentul Concursului interjudeţean de jurnalism „Pamfil Şeicaru ” – ediţia a IV-a

Luni, 18 aprilie 2016, Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, organizează editia a IV-a Concursului interjudeţean de jurnalism        „Pamfil Şeicaru”. Manifestarea se impune ca o strategie de implicare în mod responsabil şi competitiv a elevilor de liceu în procesul de educaţie, inclusiv prin exercitarea unuia dintre drepturile fundamentale ale omului, anume acela de a gândi şi a se exprima liber. AgențiadeCarte.ro vă prezintă regulamentul concursului.

Obiective generale:

– Dezvoltarea spiritului competitiv la nivel comunicaţional, într-o societate concurenţială;

–  Stimularea scrierii publicistice şi dezvoltarea lecturii critice a presei;

–  Înglobarea fenomenului jurnalistic în activitatea cotidiană a instituţiilor de învăţământ;

–  Încurajarea activităţii publicaţiilor şcolare;

Obiective specifice:

–  Participarea elevilor cu materiale personale organizate pe două genuri jurnalistice: reportaj şi interviu;

–  Implicarea în exerciţiul jurnalistic, stimularea şi promovarea creaţiilor jurnalistice ale elevilor;

Descrierea detaliată a Concursului:

A. Etapa preliminară.

Această etapă constă în înscrierea materialelor în concurs. Sunt invitaţi să participe elevi de liceu, care vor realiza în acest scop un interviu şi un reportaj, cu teme la libera alegere. Acestea se vor trimite prin poştă la adresa: Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, Str. l Decembrie 1918, nr.62, cod 805300, judeţul Galaţi, cu menţiunea: „Pentru concursul interjudeţean de jurnalism „Pamfil Şeicaru”. Relaţii suplimentare la tel. 0236.820449; 0725802250. Materialele pot fi trimise şi pe adresa de e-mail: casa_cultura@municipiultecuci.ro Odată cu acestea concurenţii vor trimite şi câteva date personale: şcoala pe care o reprezintă, eventuale premii obţinute la concursuri de jurnalism, profesorul îndrumător, colaborări cu mass-media, telefon de contact. Materialul publicistic trebuie să fie nou, original, cu reflectarea unor (posibile) fapte de viaţă reale.

În redactarea documentelor se va ţine cont de următoarele specificaţii: font Times New Roman, mărime font 12, spaţiere 1,5, margini 2 cm. Diacriticele sunt obligatorii, iar materialele nu trebuie să depăşească fiecare 2 pagini A4.

Data limită de expediere a materialelor este 12 aprilie 2016.

B. Etapa finală,  luni  18 aprilie 2016

În urma deliberării de către juriu, după etapa preliminară,  finaliştii vor fi invitaţi la Tecuci, în ziua de luni 18 aprilie 2016, începând cu ora 11, unde vor avea de susţinut o probă practică (ex. de întocmit o ştire de presă/interviu, pe o temă dată). Criteriile de evaluare vor avea în vedere originalitatea, calitatea, concizia, pertinenţa şi proximitatea informaţiei, stilul scrierii publicistice.

Cheltuielile de deplasare ale jurului vor fi suportate de organizator, iar ale concurenților de către instituția pe care o reprezintă.

Juriul format din jurnalişti profesionişti şi din cadre didactice va desemna câştigătorii.

Organizatorii vor acorda premii de revistă, diplome şi medalii.

Parteneri media: Radio Iaşi, Viaţa liberă, Tecuceanul, Oferta zilei, Realitatea.ro, Jurnalul Bucureștilor.

COORDONATOR PROIECT,                                                                MANAGER,

Prof. RADU VLADIMIR                                                              Prof. CĂLIANU MIRCEA

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508