Expoziția „Karel Líman, arhitect al Casei Regale”, în Republica Slovacă

apr. 6th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 14 aprilie – 14 mai 2016, la Pezinok- Republica Slovacă, Institutul Cultural Român de la Praga sprijină organizarea expoziţiei „Karel Líman, arhitect al Casei Regale”, unde va putea fi văzută și Galeria Casei de Cultură a oraşului, Holubyho 42.

Expoziția prezintă activitatea arhitectului ceh al Casei Regale a României, Karel Líman, care a colaborat la lucrările Castelului Peleș, Bran și la Cotroceni-București.

Anterior acestei acţiuni susţinute de reprezentanţa noastră în teritoriu, expunerea publică a panourilor cu pricina s-a bucurat de mare succes la Muzeul de Artă al României (2013) și la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei la București a președintelui Republicii Cehe (2014). În luna noiembrie 2014, ele au fost prezentate și la Cluj. La Praga au fost aduse, în contextul unei expoziţii menite a învia memoria acestei mari personalităţi, în ianuarie 2015, în spațiul Bibliotecii Tehnice, după care expoziţia a fost itinerată, în luna martie, şi la Mladá Boleslav, orașul de baștină al arhitectului Líman.

Număr de vizualizări :533


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro