Recital al pianistei Alexandra Prodaniuc, la ICR Viena

apr. 14th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 21 aprilie 2016, la ora 19.00, Institutul Cultural Român de la Viena organizează, la sediul său din Argentinierstrasse 39, un recital de muzică clasică în interpretarea pianistei Alexandra Prodaniuc. Programul serii cuprinde compoziţii de Franz Schubert, Franz Liszt, Ludwig van Beethoven şi Maurice Ravel.

Alexandra Prodadiuc a urmat cursurile liceului de artă „Aurel Popp“ din Satu Mare între anii 1999 – 2007, la clasa prof. Annamaria Manfredi, perioadă în care a participat la numeroase concursuri de pian dintre care amintim Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală „Lira de aur“ (Suceava, 2005) unde a dobândit Premiul I. Alexandra Prodaniuc este în prezent studentă a Univeristăţii Private de Muzică şi Artă din Viena (MUK) la clasa prof. Doris Adam.

În anul 2004 pianista a susţinut un concert pentru pian şi orchestră de Joseph Haydn în colaborare cu Filarmonica „Dinu Lipatti“ din Satu Mare. Au urmat alte colaborări în 2006 (concert pentru pian şi orchestră KV 467 de Wolfgang Amadeus Mozart), 2008 (concert pentru pian şi orchestră Op.19 de Ludwig van Beethoven), 2010 (concert pentru pian şi orchestră Op.25 de Felix Mendelssohn Bartholdy), 2014 (concert pentru pian şi orchestră de Sergej Rachmaninoff) şi 2015 (concert pentru pian şi orchestră K 491 de Wolfgang Amadeus Mozart).

Semi-finalistă a Competiţiei pentru Tineri Pianişti din Ettlingen (Germania, 2010), pianista a câştigat competiţia regională „Prima la Musica“ din Salzburg (Austria, 2011) şi a obţinut Premiul III la Concursul Internaţional pentru Pian „Béla Bártok“ din Viena (Austria, 2013). A susţinut recitaluri în Musikverein Viena, Steinway House Austria, Primăria din Viena şi Pygmalion Theater din Viena şi a participat la master classes conduse de Daniel Barenboim, Paul Badura-Skoda, Jura Margulis, Mauricio Vallina şi Heinz Medjimorec.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :749


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro