spot_img

Radio România promovează cultura şi valorile naţionale, la Beijing

În perioada 25-28 aprilie 2016, la Beijing, au avut loc mai multe evenimente extrem de importante din lumea mass-media şi a culturii internaţionale în care Radio România a jucat un rol esenţial. Ca membru asociat al Asia Pacific Broadcasting Union (ABU), Radio România a fost prezent la Radio Asia Days 2016 şi Media 2020, două evenimente internaţionale majore la care au participat reprezentanţi a peste 70 de importante organizaţii de radio şi televiziune de pe patru continente, venind din ţări precum China, Japonia, Australia, Coreea de Sud, Indonezia, Malaysia, India, Statele Unite, Franţa, Anglia, Italia, Belgia etc. În ultimii ani, Radio România a devenit un actor important, dinamic si respectat în lumea media internaţională, iar aceste două conferinţe au pus şi mai mult în evidenţă consolidarea poziţiei internaţionale a acestuia.

Împreună cu Asia Pacific Broadcasting Union, Radio România a reuşit să pună pentru prima dată faţă în faţă marile companii de media, publice şi private, din est si din vest, iniţiind în 2015 la Bucureşti conferinţa Media 2020, eveniment ce avea să continue la Beijing în 2016 şi a reuşit să impună acest dialog în agenda internaţională până în 2020.

În contextul conferinţelor de la Beijing, preşedintele Radio România, Ovidiu Miculescu a avut o întâlnire cu preşedintele radioului public chinez, Yan Xiaoming la sediul China National Radio. Cei doi oficiali au vorbit despre interesul de care s-au bucurat discuţiile din cadrul conferinţelor desfăşurate la Beijing, despre cooperarea în plan cultural şi despre evoluţia tehnologică căreia serviciile publice de media trebuie să îi facă faţă în competiţia cu marii jucători internaţionali din spaţiul digital. S-a discutat detaliat pe tema relaţiilor între cele două radiouri, cei doi preşedinţi convenind să semneze un acord bilateral în viitorul apropiat.

În cadrul conferinţelor au fost prezentate două dintre cele mai importante evenimente culturale de vocaţie internaţională organizate de Radio România, respectiv Târgul de carte Gaudeamus, la a cărui ediţie din 2016 China va avea statut de invitat de onoare şi Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio RADIRO, la care va participa în 2016 şi Orchestra Naţională a Chinei, festivalul urmând a fi transmis pe reţele de radio şi internet publice şi private din Europa, Asia, Australia şi America de Nord.

Preşedintele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, declara: „Sunt mândru că împreună cu ABU, Radio România a reuşit să genereze şi să dezvolte un dialog atât de consistent între Europa şi Asia. Prima ediţie a conferinţei Media 2020 de la Bucureşti a fost un succes major, iar evenimentul organizat acum de China National Radio a amplificat expunerea iniţiativei româneşti la nivel mondial”.

Cu aceeaşi ocazie, alte două dintre proiectele culturale cele mai cunoscute ale Radio România au fost prezentate publicului asiatic. Vioara lui George Enescu a ajuns în faţa publicului chinez cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin două recitaluri susţinute de soliştii concertişti ai instituţiei, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail, la sala Conservatorului Central din Beijing şi la sala China National Radio. Un alt eveniment important al săptămânii de la Beijing a fost ABU Radio Song Festival, spectacol în care România a fost reprezentată printr-o melodie parte a unui alt proiect cultural naţional al cărui coproducător este Radio România, Vă place tango, în interpretarea binecunoscutei cântăreţe Analia Selis.

Încă odată, Radio România a demonstrat că ştie să se plasează în centrul atenţiei lumii mediatice, să genereze proiecte valoroase, adunând în jur forţe ale presei audiovizuale din 34 de ţări de pe 4 continente.

Număr de vizualizări :1318

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508