Pasajul Universităţii s-a transformat într-un spaţiu dedicat francofoniei

apr. 14th, 2016 | By | Category: Postcard

Pasajul Universităţii s-a transformat săptămâna aceasta într-un spațiu dedicat fracofoniei și tinerilor francofoni cu prilejul unei noi ediţii a Festivalului Studenților francofoni din Europa centrală și orientală.

Sub tema « Impreună », pentru al cincilea an, Biroul Europa Centrală și Orientală al Agenției universitare a Francofoniei (BECO AUF) organizează, din 11 până pe 15 aprilie 2016, la București, o nouă ediție a Festivalului regional al studenților francofoni din Europa Centrală și Orientală.

In cadrul manifestărilor organizate cu prijelul acestei ediții, pasajul Universității a devenit un loc de întâlnire cu francofonia, diversitatea culturală, dar și cu manifestări artistice.

Astfel, organizatorii festivalului îi invită joi, 14 aprilie 2016, de la ora 14.30 pe toti cei interesaţi, să se oprească pentru a urmări repetiţiile Atelierului de Improvizatie teatrală, unul din cele șase ateliere propuse studenţilor participanţi la festival. Producţiile atelierelor vor putea fi apreciate vineri, 15 aprilie, în cadrul Galei Festivalului, care va avea loc la Centrul Naţional de Artă « Tinerimea Română », la ora 19.

Despre Festival :

20 de naționalități sunt invitate la București : Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Georgia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Senegal, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria.

Ediția de anul acesta va fi desfășurată sub tema « Impreună », accentul fiind pus pe solidaritate în diversitate. Acest eveniment care celebrează tinerețea, diversitatea culturală și excelența în francofonie, creează un spațiu de schimburi între tinerii din diferite țări într-o atmosferă convivială și printr-un program variat, utilizând ca mijloc de comunicare limba franceză : conferințe, ateliere creative, concursuri și seri tradiționale.Fiecare participant s-a înscris la un atelier, din cele șase propuse : coregrafie, improvizație teatrală, regie, cântec, jurnalism și descoperiri.

Săptămâna festivalului se va încheia pe 15 aprilie, la ora 19, la « Tinerimea Română » din București, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

La realizarea Pasajului FNT au contribuit: Primăria Municipiului București, Universitatea din București, Universitatea Tehnică de Construcţii București, RPG Security

Agenția universitară a Francofoniei este o asociație internațională de universități francofone cu peste 800 de instituții membre în peste 100 de țări, având misiunea de a sprijini mediul academic francofon de pretutindeni. Mai multe informații pe www.auf.org.

Număr de vizualizări :931


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro