Participarea Cvartetului Arcadia, la Festivalul Internațional de Muzică de Cameră EuroArt Prague

apr. 7th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marți, 19 aprilie 2016, la orele 19:30, în Sala Martinů din Palatul Lichtenstein, Malá Strana, Praga 1, Cvartetul Arcadia va susține un concert în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră EuroArt Prague. Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea Cvartetului Arcadia la festival.

Programul este compus din următoarele piese muzicale:

Joseph Haydn: String Quartet in B flat Major, Op. 1, No. 1, „La Chasse”, din ciclul de sonate pentru cvartet de coarde;

Ludwig van Beethoven: String Quartet in D Major, Op. 18, No. 3,  pentru cvartet de coarde;

Razvan Metea: Four bagatelles for String Quartet,  pentru cvartet de coarde;

Bela Bartók: String Quartet No. 4, Op. 91,  pentru cvartet de coarde.

Festivalul EuroArt promovează muzica de cameră și tinerele talente prin intermediul unei serii de concerte susținute lunar în perioada septembrie 2015 – iunie 2016, la care publicul meloman este invitat în faimosul edificiu al Palatului Liechtenstein. Viziunea EuroArt este de a continua dezvoltarea festivalului ca forum pentru dialog muzical și schimburi interculturale, acoperind un repertoriu de muzică de cameră din întreaga lume.

Cvartetul Arcadia – format din muzicienii Ana Török (vioară), Rasvan Dumitru (vioară), Traian Boala (violă) și Zsolt Török (violoncel) – a luat naștere în 2006 și are un palmares impresionant, cu recitaluri pe scene și la festivaluri renumite.

www.euroart.cz/index.php?cmd=page&id=4&lang=cs&webSID=6a926b78de6f0bf1284e2ac53a80cc1c

Număr de vizualizări :824


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro