Oportunități de finanțare pentru proiecte editoriale

apr. 27th, 2016 | By | Category: Postcard

Administrația Fondului Cultural Național demarează sesiunea de finanțare III/2016 destinată proiectelor editoriale. Organizată în baza legii 186/2003 privind susţinerea şi promovarea culturii scrise, sesiunea AFCN III/2016 are un buget de 2.815.000 lei acordat prin subvenția Ministerului Culturii.

În urma consultărilor avute cu operatorii culturali și în acord cu prioritățile afirmate de Ministrul Culturii, Consiliul AFCN a decis lansarea unei noi secțiuni destinată EDIȚIILOR CRITICE, menită să stimuleze publicarea proiectelor ce propun puncte de vedere originale, și continuarea secțiunii EDIȚIE DE POEZIE, lansată anul trecut.

Având în vedere resursele bugetare existente, Consiliul a decis că la această sesiune nu vor fi admise în concurs revistele și publicațiile care au obținut finanțare de la Ministerul Culturii în anul 2016, în baza Legii 136/2015.

Pentru această sesiune Consiliul AFCN a definit patru priorități strategice: susținerea debutului; promovarea creației contemporane; relevanța teoretică și metodologică; realizarea de cărți și publicaţii pentru copii și adolescenți.

Un editor poate înscrie în concurs un singur proiect editorial pe secțiune, care poate conține maximum 10 titluri. Suma maximă ce poate fi solicitată este de 50.000 lei. Nu sunt admise pentru finanțare titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani.

Perioada de înscriere a proiectelor editoriale demarează pe 26 aprilie termenul limită fiind 25 mai 2015, ora 17:00.

Tot pe 26 aprilie se lansează și invitația de candidatură adresată evaluatorilor. Cei interesați pot completa până pe 23 mai 2016 un profil personal, care va putea fi actualizat oricând, pe platforma online accesibilă la www.apps.afcn.ro/. O dată completat acest profil, evaluatorul nu va avea decât de bifat opțiunea de candidatură la sesiunea în curs și să selecteze ariile/secțiunile de expertiză, ori de câte ori va dori să candideze.

Toate aceste informații pot fi consultate, de marți 26 aprilie, pe pagina de Internet www.afcn.ro la www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html

Număr de vizualizări :961


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro