Opening Gala Concert deschide Festivalul International EUROPAfest 2016

apr. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 12 mai  2016, ora 20.00, la Teatrul Odeon, EUROPAfest se va deschide cuSpring on Jazz & Blues notes”.

FAR FROM CAROLINA | Marea Britanie, SUA

• Mel Hayes – voce, chitara

• Terry Lees – chitara, UK National Guitarist of the Year

DAN PAPIRANY BAND | Australia, Noua Zeelanda, Norvegia

• Dan Papirany – pian

• Pete McGregor – contrabas

• Steve Wright – tobe

• Invitat special: Vibeke Voller – voce

FAR FROM CAROLINA este un duo care interpretează muzică americană la cele mai înalte standarde, fiind format din chitaristul Terry Lees, deţinător al titulaturii “UK Naţional Guitarist of the Year” şi Mel Hayes, cântăreaţă şi chitaristă de renume internaţional. Cei doi au evoluat în peste 1000 de evenimente şi festivaluri atât în Marea Britanie, întreaga Europa, cât şi în SUA. Recent au avut un turneu împreună cu, la fel de cunoscuţii artişti britanici, Martin Simson şi Martin Taylor, iar în toamnă vor susţine un turneu internaţional pentru a-şi promova ultimul album.

DAN PAPIRANY TRIO este o trupă de jazz din Auckland, Noua Zeelandă, cu o tradiţie de 15 ani, condusă de pianistul şi compozitorul de origine israeliană Dan Papirany. Repertoriul trio-ului este format din piese standard de jazz, balade şi compoziţiile liderului. Dan Papirany are o activitate concertistică bogată, având la activ numeroase evoluţii în festivaluri naţionale şi internaţionale, în diferite formule scenice – duete, trio-uri, cvartete, alături de artişti consacraţi. A înregistrat 7 albume, „Session Two — Originals” fiind nominalizat la New Zealand Music Awards. De asemenea, cu compoziţia “Bargara” a câştigat “Original Song Competition” şi a două poziţie în “Australia Jazz Convention Original tunes competition”. Stilul lui Dan este destul de des comparat cu cel al lui Bill Evans. Basistul Pete McGregor cânta de la o vârstă fragedă, iar talentul sau l-a propulsat rapid, având o carieră profesională de invidiat. Are o reputaţie solidă, fiind considerat unul dintre cei mai buni bassisti din Nouă Zeelandă. Bateristul Steve Wright din Australia are o vastă experienţă în mai multe genuri muzicale. În ultimii ani s-a dedicat jazz-ului şi este foarte solicitat atât că solist, cât şi cu trupa să. Muzica trio-ului este sensibilă şi în cadrul EUROPAfest vor interpreta piese din stiluri precum cool şi bebop jazz . Invitată specială a trupei este experimentată solistă şi compozitoare de origine norvegiană, VIBEKE VOLLER, care captivează publicul cu vocea ei dinamică şi personalitatea vibrantă. Cei patru muzicieni aşteaptă cu entuziasm şi nerăbdare să aducă în România jazz-ul de calitate de pe tărâmul păsărilor kiwi şi al cangurilor. Trupa promite un spectacol caracterizat de creativitate, prospeţime şi rafinament.

Opening Gala Concert deschide Festivalul Internaţional EUROPAfest 2016, 12-21 mai – Bucureşti & Sibiu.

Festivalul are un concept unic, fiind singurul eveniment din România care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică. Sub sloganul „It’s all about live, quality music!” peste 300 de artişti din 45 de ţări vor evolua pe scenele din Bucureşti şi Sibiu, atât în săli de concert tradiţionale, cât şi în spaţii neconvenţionale.

Opening Gala Concert dă startul la 10 zile de muzică de calitate – concerte, recitaluri, interpretări de virtuozitate, jam sessions, workshopuri şi master-classes.

EUROPAfest a fost primul eveniment din România care a primit Înaltul Patronaj al Casei Regale, acum 11 ani.

În 2015 a primit titulatura EFFE – Europe’s Finest Festivals din partea Comisiei Europene şi Parlamentului European.

BILETE

Categoria I – 31,80 lei

Categoria II – 15,90 lei

Se pot achiziționa de la Teatrul Odeon – casa de bilete sau online.

Număr de vizualizări :803


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro