„Nu despre valoare e vorba, ci despre legi”

apr. 5th, 2016 | By | Category: Postcard

Noua conducere a Uniunii Scriitorilor din România a trimis, pe adresa de e-mail a AgențieideCarte.ro, un comunicat de presă referitor la acuzele și atacurile la persoană proferate de reprezentanții fostei conduceri a U.S.R. AgențiadeCarte.ro vă prezintă textul integral al comunicatului.

„Referitor la acuzele, deja previzibile, dar greu de înțeles – și cu precădere la atacurile la persoană –, proferate de reprezentanții fostei conduceri a Uniunii Scriitorilor din România, sâmbătă, 2 aprilie, a.c., într-o emisiune în direct difuzată de Realitatea TV,

Ne adresăm publicului larg, cititorilor și scriitorilor, membri sau nemembri ai U.S.R., comunicându-le că nu despre valoare e vorba, ci despre legi. Noi suntem ocupați cu demersurile privind derularea unor proiecte de larg interes și inițierea unor modificări legislative – cum este, de pildă, în acest moment, modificarea unor prevederi care să asigure o mai echilibrată și judicioasă utilizare a timbrului cultural, în favoarea cititorilor, editorilor și autorilor.

Le-am mulțumi colegial reprezentanților fostei conduceri a U.S.R. dacă ar renunța la acțiunile lor care deterioreză imaginea scriitorului român și le recomandăm să aștepte în liniște hotărârea instanțelor de judecată, care vor consemna legalitatea acțiunilor noastre.

Cristian Teodorescu, președinte

Florin Iaru, vicepreședinte

Dan Mircea Cipariu, vicepreședinte

5 aprilie 2016”

Număr de vizualizări :945


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro