Nora Iuga, la Timișoara – dublă lansare de carte

apr. 15th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 18 aprilie 2016, de la ora 18:30, Nora Iuga – una dintre cele mai apreciate poete, romanciere, eseiste şi traducătoare autohtone – va intra în dialog cu cititorii timişoreni. În cadrul întîlnirii vor fi lansate cele mai noi volume ce poartă semnătura Norei Iuga: volumul de poezie, ”ascultă cum plîng parantezele” (Cartea Românească, 2016) şi romanul ”Lebăda cu două intrări” (Polirom, 2016).

Oaspeți, la Cărturești Mercy, alături de autoare: Daniel Vighi, Robert Şerban şi Tudor Creţu. În noul său volum de versuri, ascultă cum plâng parantezele, Nora Iuga şi-a dorit să se exileze între paranteze drepte, ca un adaos necesar la titlul-propoziţie imperativă, pentru ca plînsul din interior să se facă mai bine auzit. ascultă cum plîng parantezele creează într-adevăr suspans şi dă fiori, urmînd ca finalul imprevizibil să adîncească misterul.

Lebăda cu două intrări, semnat de aceeaşi Nora Iuga, este jurnalul unei femei, încărcat de poezie şi emoţie, care demonstrează că dragostea şi erotismul nu sînt şi nici nu trebuie condiţionate de vîrstă sau de vreun obstacol pus în cale de viaţă.

Număr de vizualizări :1241


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro