Momente nostalgice ale vizionărilor de filme din comunism, reconstituite la Serile Filmului Românesc 2016

apr. 25th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 6-8 mai 2016, în cadrul Serilor Filmului Românesc 2016, în incinta Muzeului Național al Literaturii din Iași ( Galeriile Pod-Pogor), publicul se va reîntâlni cu proiecțiile de pe casete VHS, cu filmele străine, dublate în limba română de Irina-Margareta Nistor. AgențiadeCarte.ro  este partener media al evenimentului și vă prezintă programul proiecțiilor.

Programul filmelor de pe VHS la Serile Filmului Românesc:

  • Vineri, 6 mai 2016, ora 17.00;
  • Sâmbătă, 7 mai 2016, ora 17.00;
  • Duminică, 8 mai 2016, ora 15.00;
  • Duminică, 8 mai 2016, ora 19.00.

Vom da filme pe casetă, ca pe timpuri!

Filmele cu care au crescut generații și generații, vocea pe care o cunoaște o țară întreagă și nu numai, vocea care a inspirat și a adus mai aproape filmele străine, interzise în comunism, vor fi în centrul atenției la Galeriile Pod-Pogor din Iași.  La evenimentele dedicate filmelor de pe VHS va fi recreată atmosfera tipică vizionării filmelor străine în comunism: locul din Galeriile Pod-Pogor este ofertant din acest punct de vedere, creând impresia unor vizionări clandestine. Irina-Margareta Nistor va participa la sesiuni de Q&A, la finalul fiecărei vizionări.

*Eveniment sprijinit de Muzeul Național al Literaturii Române din Iași

Număr de vizualizări :874


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro