Lansarea proiectului “România nemaivăzută- 15 locuri de descoperit”

apr. 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

În zilele de 7 şi 8 aprilie 2016,  la Costeşti, judeţul Vâlcea, va avea loc lansarea proiectului ICR “România nemaivăzută- 15 locuri de descoperit”.  Vor fi prezente oficialităţi locale şi centrale, membri ai corpului diplomatic din România şi specialişti ai patrimoniului naţional. Evenimentul se va desfăşura lângă Schitul 44 de Izvoare  din Parcul Național Buila- Vânturarița. De asemenea, va fi organizat un tur al principalelor obiective culturale din zonă pentru invitaţii prezenţi.

“Uneori, uităm că ţara noastră are aşa locuri minunate care ne îmbogăţesc atât de mult sufleteşte”- Cristina Trestianu

ICR, împreună cu Map Media & Print SRL  şi  Primăria Costeşti, anunţă organizarea unei serii de evenimente destinate promovării patrimoniului cultural românesc şi a unor obiective culturale mai puţin cunoscute.

Scopul proiectului itinerant este descoperirea și promovarea universului cultural rural românesc.

Printre obiective, se numără promovarea satului românesc ca una dintre ultimele cilivizații arhaice și culturi tradiționale din Europa, identificarea elementelor unicat, multe dintre ele cu caracter de record european și prezentarea lor ca trăsături definitorii, încurajarea spiritului de competiție între comunitățile locale precum şi expunerea unor reprezentări vizuale (fotografii, artă plastică, exponate tradiționale) în spații exterioare României.

“România nemaivăzută” identifică și prezintă 15 localități rurale din România, care se diferențiază, nu neaparat prin pitorescul peisajului în care sunt amplasate sau prin brandul lor turistic deja consacrat, ci printr-o trăsătura unicat. De pildă, unul este satul labirint, altul este satul perfect rotund. Unul este construit în întregime din marmură, altul este singurul loc din Europa de Sud-Est unde au fost conservate cele mai multe mori de apa funcționale. Unul păstrează tradiții folclorice străvechi, altul a transformat una dintre cele mai vechi îndeletiniciri de pe aceste meleaguri – păstoritul – în rafinament gastronomic.

Partenerii media ai acestui eveniment sunt Antena 3 şi TVR Craiova.

Număr de vizualizări :935


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro