ICR Chişinău, la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XX-a

apr. 11th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-17 aprile 2016, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XX-a.  În această calitate, ICR Chișinău  susține prezența la Salon a doi reprezentanți ai Uniunii Editorilor din România, precum și a câte unui reprezentant al editurilor „Junimea” și „Princeps Multimedia” (Iași).

De asemenea, ICR Chișinău va acorda următoarele premii: Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii; Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii; Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

În cadrul evenimentului, desfășurat la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, ICR Chișinău va organiza expoziția „Nicolae Labiș, poetul luptei cu inerția”. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 14 aprilie 2016, la ora 10.30.

Programul salonului oferă multiple posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla informații despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale; de a procura carte la preţuri reduse.

La ediţia din acest an participă peste 120 de edituri şi distribuitori de carte din 9 ţări: Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Ungaria.

Număr de vizualizări :989


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro