Flori și muzică, la Reșița

apr. 13th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 14 aprilie 2016, de la orele 17:00, la librăria Semn de Carte din Reșița, sunteți invitați  la vernisajul expoziției ”FLORI”, acuarele semnate Adina GHINACI și  primul recital de pian și vioară din cadrul proiectului cultural ”MUZICA UNEȘTE. 100 de note, 100 de zâmbete, 100 de prieteni”, proiect comun Reșița-Lugoj.

Semnatara acuarelelor, prof. Adina GHINACI, se dedică azi pasiunii de-o viață- pictura-  pentru care n-a avut timp atât cât a predat la catedra de limbă și literatură engleză a Liceului Diaconovici-Tietz din Reșița și trăiește intens bucuria dată de culorile așezate pe pânză sau carton. De puţină vreme pensionară, fostă elevă a maestrului Petru Galiș, Adina GHINACI descoperă tainele acuarelei prin cursuri online susținute de americanul  Chris Berdoll și vine în fața concitadinilor cu prima sa expoziție, FLORI.

Proiectul MUZICA UNEȘTE. 100 de note, 100 de zâmbete, 100 de prieteni încearcă, printre altele, recunoașterea rolului MUZICII- ca artă creativă- în formarea personalității umane și aduce la Reșița muzicieni mici și mari de la Școala Gimnazială de Muzică FILARET BARBU din Lugoj, coordonatoarea proiectului, tânara pianistă prof. Ramona CRINA fiind, la origini, reșițeancă. Din programul oferit melomanilor de către tinerii lugojeni nu vor lipsi lucrări semnate Haciaturian, Heller, List, Debussy, Prokofiev, Schubert.

Invitați speciali: arh. Ioana MIHĂIESCU, Maestrul Sabin PAUTZA.

Eveniment organizat de METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană prin librăria Semn de Carte.

Număr de vizualizări :856


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro