Expoziţia personală a artistului vizual Sorin Neamţu, la Bratislava

apr. 15th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 28 aprilie – 10 iunie 2016, la galeria AMT_project din Bratislava – o galerie de artă contemporană al cărei program curent se concentrează pe un fenomen unic, acela al relației dintre tinerii artiști și generația celor care și-au început activitatea în anii ’70, Institutul Cultural Român de la Praga organizează expoziția personală a artistului vizual Sorin Neamțu.

Născut în 1977, Sorin Neamțu şi-a descoperit vocaţia artistică de timpuriu şi, încă din vremea studenţiei, a început să jongleze, din pensulă sau cărbune, cu concepte şi percepţii ale realităţii. Tentaţia sa pentru „obiect” i-a deschis perspective nemărginite. Instalaţiile sale redau toate faţetele subiectului, în planuri diferite: obiectul în sine, suspendat în realitate, desenat, pentru reprezentarea sa bidimensională, şi pictat, pentru a-l exprima astfel de cea mai subiectivă manieră, toate acestea laolaltă având menirea de a ne înfăţişa realitatea alternativă care poartă numele acelui obiect. Altfel spus, ceea ce face Sorin Neamţu în aria sa de activitate este un demers de interiorizare în care nu referinţele concrete sunt importante, ci interpretările în sens figurat – ne relevă un dialog paralel între obiecte şi pictura care vorbeşte despre ele, dar într-un limbaj special, cu elipse sau, dimpotrivă, hiperbolizări.

Sorin Neamțu a înființat în 2009 împreună cu Bogdan Vlăduță (pictor) spațiul de proiecte Recycle Nest, iar din 2012 a pus bazele galeriei Baril din Fabrica de pensule Cluj alături de Tiberiu Adelmann.

Număr de vizualizări :768


One Comment to “Expoziţia personală a artistului vizual Sorin Neamţu, la Bratislava”

  1. Ioana spune:

    Parca Sorin a fost implicat in discutiile despre sigla Arad? Si a renuntat la premiu.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro