EUROPAfest 2016, povestea de succes continuă!

apr. 12th, 2016 | By | Category: Postcard

Caracterizat prin autenticitate, diversitate şi ţinută, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare ediţie la promovarea unei imagini pozitive a României în întreaga lume. Singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic continuă şi în 2016 cu concerte de excepţie. Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest prezintă în perioada 12–21 mai, peste 300 de artişti din 43 de ţări – Europa, dar şi invitaţi speciali din SUA, Australia, Venezuela, Hong Kong sau Japonia.

EUROPAfest este primul eveniment căruia Casa Regală din România i-a acordat Înaltul Patronaj. În 2015, valoarea festivalului a fost reconfirmată de Comisia Europeană şi Parlamanetul European prin acordarea titulaturii EFFE, Europe’s Finest Festivals.

Ca în fiecare an festivalul aduce o varietate de artişti din toată lumea. Cei mai mulţi se află pentru prima oară în România, aducând acel aer de prospeţime şi noutate, apreciat de spectatori şi specialişti deopotrivă. Prin concertele oferite în Bucureşti şi Sibiu, atât pe scene tradiţionale, cât şi în spaţii neconvenţionale, muzicienii de la EUROPAfest reuşesc să creeze emoţie şi experienţe memorabile fiecărui ascultător.

Cele 10 zile de festival aduc o agenda plină – concerte, concursuri internaţionale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri, pentru că totul să culmineze cu Concertul de Gala din 21 mai. Evenimentele EUROPAfest se desfăşoară în locaţii diferite pentru a da posibilitatea manifestărilor paralele: Teatrul Odeon, Sala Teatrelli, Sala Auditorium – Institutul Cervantes, Institutul Italian, Sala Arcub Gabroveni, Sala Thalia, Sala Rossini, Sala Enescu, Sala Berlioz, Ibis Caffe L’Estaminet şi Athenee Palace Hilton.

Directorul festivalului, Luigi Gageos declară: “Fiind muzician, am creat EUROPAfest cu pasiune. Am ales în echipă oameni care cred cu tărie că muzica adevărată va dăinui şi se va bucura de apreciere, dincolo de contextul comercial, cu branduri care apar peste noapte, prin tactici de marketing. În cei 23 de ani de existenţă am ales intenţionat să punem accentul pe conţinut, pe diversitate, pe noul val de artişti şi mai puţin pe imagine, pe împachetarea frumoasă care să vândă. Cred că avem un public avid de frumos, de lucruri de calitate care apreciază un festival autentic şi mă bucur să văd că numărul spectatorilor creşte exponenţial de la an la an.”

S-au pus în vânzare biletele. Detalii despre concerte se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro .

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Agenda EUROPAfest 2016

Bucureşti & Sibiu, 12 – 21 mai

Agenda EUROPAfest reuneşte 10 evenimente.

Cele mai apreciate evenimente care se desfăşoară sub umbrela EUROPAfest sunt:

12 mai | Opening Gala Concert – Bucureşti & Sibiu

EUROPAfest îşi deschide porţile cu un dublu concert – Bucureşti | Sibiu pe 12 mai. Dacă pe scena Teatrului Odeon se vor auzi acorduri de blues, pop şi jazz, cu Dan Papirany Band / Australia, Noua Zeelandă şi Far from Carolina / UK, SUA, pe scena Sălii Thalia din Sibiu va avea loc un concert simfonic cu laureata EUROPAfest 2015, Ekaterina Valiulina / Rusia, Elveţia alături de orchestra Filarmonicii din Sibiu.

14 – 21 mai | Bucharest International Jazz Competition

Cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, Bucharest International Jazz Competition sărbătoreşte a 10-a ediţie. Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită publicul să descopere jazz-ul în varietatea să de forme în concertele oferite de noul val de artişti. 25 de trupe şi solişti din 26 de ţări, din Europa SUA, Canada sau Hong Kong, promit publicului român jazz de calitate, seri caracterizate prin prospeţime, originalitate, ritm, armonie şi combinaţii inedite. Mai multe informaţii pe www.jazzcompetition.ro . BIJC 2016 este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

14 – 21 mai | Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti

Cel mai puternic concurs din regiune şi no. 1 în România, atât ca număr de participanţi, cât şi ca nivel profesional, JIMCDL are misiunea de a descoperi şi promova noile stele ale muzicii clasice. Desfăşurat anual din 1994, alternativ pentru pian, vioara, flaut, clarinet şi compoziţie, evenimentul prezintă o varietate de “şcoli de muzică”, oferind un spaţiu interactiv al schimburilor de idei, dar şi experienţă unei competiţii deschise, obiective. În 2016, 100 de pianişti din 35 de ţări se luptă pentru premii de 10.000 EUR. Atât cei deja îndrăgostiţi de muzica clasică, cât şi cei care decid să o descopere la EUROPAfest, îi pot cunoaşte pe viitorii mari clasici internaţionali.

13 – 20 mai | Caffe Festival Ibis

Cu un concept interesant, EUROPAfest – Caffe Festival Ibis mută concertele din spaţiile tradiţionale în spaţii neconvenţionale. Artiştii din festival oferă concerte de jazz, blues şi jam sessions în mijlocul audienţei. Locaţia de tradiţie a evenimentului este Caffe L’Estaminet din cadrul Ibis Nord Hotel.

17 – 20 mai | Master-classes şi Workshopuri

Punctul de atracţie îl reprezintă workshopul de pian condus de apreciata Dr. Jane Solose din SUA. De asemenea, vor avea loc ateliere de jazz.

21 mai | Gala EUROPAfest

Un eveniment de ţinută, o seară în care publicul are ocazia să reîntâlnească cele mai apreciate prezente din festival. Punctul culminant al festivalului include decernări de premii, speech-uri ale invitaţilor speciali, momente de muzică bună şi atmosferă specială. Cu această ocazie are loc şi decernarea Diplomei de Excelenţă pentru susţinerea culturii, acordată de Casa Regală.

Număr de vizualizări :878


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro