Ethnotic Project, la Clubul de Jazz și Blues ICR

apr. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 4 mai 2016, în Sala mare a Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, cu începere de la ora 19.00, va avea loc o nouă întâlnire cu muzica de calitate. Tema aleasă spre expunere de către Florian Lungu, ilustrată audiovideo, se raportează la un fenomen muzical de mare actualitate – ethno-jazzul, reprezentând fuziunea/interferenţele dintre nesecata sursă de inspiraţie a folclorului și limbajul creativ al jazzului. Nume definitorii ale jazzului autohton precum Jancy Körössy, Johnny Răducanu, Richard Oschanitzky, Aura Urziceanu, Harry Tavitian, Nicolas Simion s-au raportat benefic în realizările lor la acest generos context.

În partea a doua a serii vor evolua live Irina Sârbu şi coechipierii săi, reuniţi în grupul „Ethnotic Project”. Un recital plin de culoare, vitalitate, exuberanţă şi diversitate. Cu inflexiuni deosebit de suple, valorificate printr-o tehnică vocală de invidiat, cu pregnanţa timbrală egală în toate registrele unui glas de mare întindere, Irina Sârbu îşi seduce auditorii prin vervă şi patos, etalând o extinsă paletă de trăiri, de la ingenuitatea vădită în balade până la fervoarea şi dinamismul exploziv din intervenţiile improvizatorice scat, oferite în temele de tempo alert. Partenerii instrumentişti ai discursului vocal sunt fraţii Cezar Cazanoi (flaut şi caval) şi Anatol Cazanoi (ţambal), Capriel Dedeian (ghitară), cu toţi admirabili improvizatori, acompaniaţi de pregnanta secţie ritmică alcătuită din Laurenţiu Horjea (ghitară bass) şi Dragoş Mihu (baterie, percuţie). Intrarea la acest spectacol de ethno-jazz este liberă. Sunteţi cu toţii invitaţi.

Număr de vizualizări :1367


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro