Educaţie şi cultură în era digitală

apr. 26th, 2016 | By | Category: Postcard

Luni, 25 aprilie 2016, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc cea de-a doua ediție a conferinţei anuale „Educaţie şi cultură în era digitală”. În deschidere au luat cuvântul doamna prof. univ. dr. ing. Doina Banciu- director general  al Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare în Informatică, doamna conf. univ. dr. Mireille Rădoi– directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, domnul prof. univ. dr. Ion Stoica.

Ulterior au fost susținute prezentările doamnei conf. univ. dr. Mireille Rădoi „Strategia de digitizare a Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” ca prioritate de management” în cadrul căreia a fost prezentată platforma digitală „Restitutio” (Voichița Dragomir, Ionuț Moruș) care este deja accesibilă utilizatorilor pe site-ul bibliotecii sau accesând direct link-ul www.restitutio.bcub.ro.

În continuare doamna Carmen Croitoru- directorul Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, a moderat discuția referitoare la sistematizarea datelor, prezentarea proiectului „Conceptul Bibliotecii Naționale Digitale a României” a fost făcută de domnul Joseph Wonhee Lee- general manager LG N-SYS, domnul Dragoș Adrian Neagu a abordat situația actuală a digitizării în bibliotecile din România, iar despre posibilitățile de finanțare a proiectelor prin fonduri structurale în cultură a vorbit Elena Nițu reprezentant al Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Număr de vizualizări :1082


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro