spot_img

Cursurile şi programele pentru copii, în luna aprilie, la Centrul Național al Dansului

AgențiadeCarte.ro vă prezintă cursurile şi programele pentru copii, în luna aprilie, la Centrul Național al Dansului.

STUDIOUL DE DANS CONTEMPORAN CNDB – program de formare şi educaţie artistică – continuă în luna aprilie cu următoarele propuneri:

Întâlnirile PLAYGROUND vor avea loc în fiecare duminică, sub forma unor ateliere de creație ghidată, în centrul cărora stă corpul în relație cu alte medii  și mijloace de expresie: muzică, lumină, culoare, poezie, povești, costume, măști, etc.

În luna aprilie, întâlnirile PLAYGROUND pentru copii au loc astfel:

Duminică 3,10 aprilie

Orele 11.00 – 12.30

Conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc

Duminică 17, 24 aprilie

Orele 11.00 – 12.30

Conduse de Smaranda Găbudeanu și Andreea Hristu, în colaborare cu Asociația PETEC. Vom anunța în curând și temele acestor întâlniri.

Temele întâlnirilor conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc sunt:

3 aprilie – Hai să fii Altcineva” (pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani)

Te întreabă adulții ce vrei să te faci când vei fi mare?

Nu ești sigur(ă) de răspuns?

Hai la atelierul nostru să încerci mai multe variante! Preot, magician sau pilot de curse? Cosmonaut sau polițist? Jocurile noastre te vor face să schimbi personajele ca pe cămăși, până când vei descoperi ce ți se potrivește mai bine!

În acest atelier vom face exerciții și jocuri de personificare și improvizație al căror scop este educarea empatiei și a cooperării și eliberarea imaginației și creativității copiilor.

10 aprilie – Povești în mișcare” (pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani)

Fața umană poate reproduce nu mai puțin de 21 de emoții diferite, iar gesturile și mișcările noastre pot crea povești, pot avea ritm și rimă, ca poeziile… Haideți să facem pantomimă, să ne transformăm corpurile în obiecte, obiectele în alte obiecte, mișcările în emoții, și din toate acestea să alcătuim niște povești cum nu s-au mai spus niciodată.

Facem exerciții de pantomimă și mișcare ce ne dezvoltă armonia fizică, intenționalitatea și expresivitatea mișcărilor, gândirea imaginativă și capacitatea de interpretare.

Prețul unei întâlniri PLAYGROUND este de 35 lei, 50 lei pentru două înscrieri (frați) și se achită pe loc.

Înscrierile se fac la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

La fiecare întâlnire PLAYGROUND pot participa maximum 20 de copii.

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de CNDB de peste 3 ani, continuă și în luna aprilie. Puteți participa la ședințe individuale, chiar dacă nu v-ați înscris de la începutul modulului II.

Cursurile de dans contemporan pentru grupa de vârstă 6 – 8 ani

Profesor Catrinel Catană (coregraf)

În zilele de marți, orele 17.30 – 18.30

Modulul II:  29 martie şi 5, 12, 19, 26 aprilie

Cursurile de dans contemporan pentru grupa de vârstă 9 – 11 ani

Profesor Mihaela Elena Zamfirescu (coregraf)

În zilele de luni, orele 17.30 – 18.30

Modulul II:  28 martie şi 4, 11, 18, 25 aprilie

Prețul unui modul de 5 ședințe este de 200 de lei și se achită la începerea sa. Prețul unei ședințe este de 50 de lei.

Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

Detalii despre programele STUDIOULUI DE DANS CONTEMPORAN CNDB găsiţi pe site-ul www.cndb.ro și pagina de facebook  www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti

Toate întâlnirile și modulele au loc la sediul  din B-dul Mărăşeşti 80-82.

Eventualele întrebări pot fi adresate la cursuri@cndb.ro.

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Onlinegallery, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front, Agenda Culturală Pentru Copii, Melc Codobelc, Timpul cireșelor.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508