Caravana Docuart face următoarea oprire la Târgu Jiu

apr. 5th, 2016 | By | Category: Postcard

Cea de-a treia ediție a Caravanei Docuart ajunge cu proiecții de film documentar românesc la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, în zilele de 8 și 9 aprilie 2016. Caravana Docuart invită cinefilii orașului să vizioneze o serie de filme documentare românești, toate premiate la București Docuart Fest 2015, singurul spațiu cultural dedicat exclusiv documentarului românesc. Producțiile aduc o viziune a zilelor noastre, fiind realizate recent, și anume în decursul ultimilor 3 ani.


Programul Caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la 17:30, cu filmul „Românești” (R: Artur Borusz) și continuă cu „Brudina” (R: Dragoș Mihai Hanciu), „Călușarii din Bârla” (R: Adriana Oprea) și „Pașaport de Germania” (R: Răzvan Georgescu). Sâmbătă, evenimentul începe cu „Afară” (R: Andrei Schwartz), „Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), iar ziua se încheie cu „Aliyah Dada” (R: Oana Giurgiu). Filmele vorbesc despre o varietate de teme: istorie, artă, portrete ale unor oameni.

La proiecții vor fi prezenți regizorii Adriana Oprea, Oana Giurgiu, Mihai Dragolea și Radu Mocanu care vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu cei din sală.

Târgu Jiu este a treia oprire din traseul Caravanei, după Brașov și Vălenii de Munte. Scopul proiectului este acela de a populariza evenimentele culturale în orașe în care acestea nu sunt des întâlnite și de a familiariza publicul cu acest gen de produse artistice, proiectul integrându-se totodată în zona marilor centre culturale. Caravana este o extensie a festivalului Docuart Fest, ajuns la ediția cu numărul 5.

„Ne bucurăm că în orașul în care s-a născut regizorul Sergiu Nicolaescu, în cinematograful care-i poartă numele, se proiectează film românesc. Caravana Docuart reprezintă un pionierat pentru orașul nostru și anunță desfășurarea altor proiecte culturale cinematografice care vor avea loc în Târgu Jiu începând cu 2016”, spune Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu.

Caravana Docuart este un proiect cultural organizat de asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu și se bucură de susținerea Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor RomaniaFilm (R.A.D.E.F. RomaniaFilm).

Intrarea este liberă!

Următoarul oraș care va fi bifat pe harta Caravanei este Baia Mare, în perioada 22-23 aprilie.

Programul caravanei –>

8 APRILIE

17:30 Brudina

de Dragoș Mihai Hanciu (2014, 17 min)

18:00 Românești

de Artur Boruzs (2014, 24 min)

18:45 Călușarii din Bârla

de Adriana Oprea (2014, 58 min) + Q&A

20:15 Pașaport de Germania

de Răzvan Georgescu (2014, 88 min)

9 APRILIE

16:00 Afară

de Andrei Schwartz (2014, 86 min)

17:45 Roboţelul de aur

de MIhai Dragolea şi Radu Mocanu (2014, 75 min) + Q&A

19:30 Aliyah DaDa

de Oana Giurgiu (2014, 116 min) + Q&A

Număr de vizualizări :932


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro