A apărut noul număr al revistei de cultură contemporană TIMPUL

apr. 27th, 2016 | By | Category: Postcard

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii aprilie 2016. Nr. 205 al revistei va fi disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și o parte din articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL și să vă abonați.

În Editorialul din acest număr, „Scandalul de la USR. O explicație pentru bunul cititor”, Radu Vancu rezumă discuțiile pătimașe care s-au purtat în ultima vreme în breasla scriitorilor, după conflictul declanșat în ianuarie 2015, când Gabriel Chifu a primit premiul „Mihai Eminescu- Opera Omnia”.

În paginile de Actualitate, Andrei Giurgia scrie despre seria de evenimente festive din data de 26 martie, de la Castelul Regal Peleș, care au avut în centru cea de-a 135-a aniversare a proclamării Regatului României, precum și aniversarea zilei de naștere a Alteței Sale Regale Margareta, Custodele Coroanei Române. Cu același prilej, Gala Oamenii Timpului a primit certificatul de Înalt Patronaj al Custodelui Coroanei Române. Momentul s-a suprapus, în chip fericit, aniversării a 140 de ani de la fondarea publicației Timpul, marcând, practic, anvergura istorică pe care revista o moștenește în plan cultural și jurnalistic.

Paginile Polis, coordonate de Sorin Bocancea, conțin articole referitoare la o problemă de actualitate: „Dosarul Panama”. Opiniile sunt semnate de Bogdan Ghiu, Mihaela Ifrim, Gabriel Claudiu Mursa și Cristian Socol.

În paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, puteți citi sintezele a patru comunicări realizate la simpozionul internațional „Modele ale conviețuirii și ecumenicității”, desfășurat în martie la Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Opiniile sunt semnate de Pompiliu Alexandru, Petre Gheorghe Bârlea, Ștefan Bratosin și Daniel Cojanu.

Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, supun dezbaterii o carte-dialog semnată de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, „Dialogurile de duminică”.  Opiniile sunt semnate de Dan C. Mihăilescu, Tania Radu, Adrian G. Romila, Andrei C. Șerban și Ioan Șerbu.

Numărul 205 al revistei de cultură contemporană Timpul conține și dosarul unei cărți-eveniment: „Migrațiile internaționale ale populației din Moldova”, de Radu Dimitriu (coordonator), Ionel Muntele, Silvia Marcu, Andreea Dimitriu, apărută la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, 2013. Grupajul este realizat de Roxana Patraș și Andreea Mironescu, iar opiniile sunt semnate de Gabriel Camară, Silviu Grecu, Alexandru Ungureanu și Elena Simona Vrânceanu.

În pagina Exclusiv, Adina Scutelnicu scrie despre un personaj aparte în peisajul fotografiei românești, Răzvan Voiculescu, autor al unui nou album de fotografie, Dor de rost.

Din paginile de literatură, vă recomandăm poemele semnate de Dragoș Niculescu, Susan Lewis, Denisa Duran și Emil Brumaru. În paginile de proză, citiți un „Recviem pentru un copil”, semnat de Radu Părpăuță.

Numărul 205 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Claudiu Komartin, Constantin Piștea, Maria Bilașevschi, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Roxana Patraș, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dragoș Dascălu, Cătălin Mihuleac, Simona Preda, Cătălin Gheorghe, Cosmin Ciotloș, Radu Vancu.

Număr de vizualizări :1260


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro