12 organizații culturale din România implicate în proiecte de cooperare câștigătoare, finanțate de Europa Creativă – Cultura în 2016

apr. 19th, 2016 | By | Category: Postcard

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat luni, 18 aprilie 2016, rezultatele selecției de proiecte de cooperare europeană depuse în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura la runda din octombrie 2015.La nivel european au fost depuse 529 proiecte de cooperare, din care 66 au fost selectate. În 11 dintre acestea sunt implicați și operatori români, toți în calitate de parteneri.

Un total de 38 organizații din România au fost implicate în aplicațiile depuse în cadrul liniei pentru proiecte de mai mică amploare, care implică operatori din minimum 3 țări eligibile și au o valoare maximă a grantului de 200.000 euro. Dintre acestea a fost selectate 9 organizații:

Romani Criss – Roma Center for Social Intervention and Studies

Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

Teatrul Național Marin Sorescu

Asociația Centrul European de Educație și Cultură „ARTEMIS”

Philadelphia Foundation Transylvania

Asociația Editorilor din România

Biblioteca Județeană Nicolae Iorga

Progress Foundation

Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște

22 de organizații din România au fost implicate în cele 125 de proiecte de mai mare amploare depuse. Acest tip de proiect implică operatori din minimum 6 țări eligibile, valoarea grantului fiind de maximum 2 milioane euro.

Dintre proiectele selectate, 3 implică și organizații din țara noastră:

CREMAC – Comunitatea din România a Electroacusticii și a Muzicii Asistate de Computer

Fundația Prietenii Muzicii Serafim Antropov

Asociația Editorilor din România.

Totalul granturilor acordate operatorilor din România este de 476.716,27 de euro.

Valoarea finanțării nerambursabile acordată per proiect variază între 49,97% și 60%, în funcție de amploarea proiectului.

391 de organizații sunt implicate, ca lideri sau parteneri, în proiectele selectate în această rundă, totalul granturilor acordate fiind de 37.139.283,04 de euro.

Lista proiectelor cu participare românească finanțate poate fi vizualizată aici:

www.europa-creativa.eu/Files/uploads/233-Lista%20rezultate%20cooperare%202016.pdf

Număr de vizualizări :732


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro