„Design Week din Sfântu Gheorghe la Bucureşti”, la Institutul Balassi

apr. 15th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 19.00, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi 8 ) organizează o expoziţie sinteză a săptămânii de design din Sfântu Gheorghe, desfăşurată în noiembrie 2015, cu titlul „Design Week din Sfântu Gheorghe la Bucureşti”. Expoziţia va fi deschisă de către Damokos Csaba, designer, organizatorul evenimentului.

Prima ediţie a săptămânii de design de la Sfântu Gheorghe şi-a propus să fie un forum pentru designerii începători, având menirea să iniţieze un dialog între profesioniştii din Ungaria şi România, prezentând publicului aspiraţiile şi trendurile designului contemporan.

Evenimentul a fost organizat sub sloganul inovaţie/tradiţie şi a cuprins 8 expoziţii, workshop de imprimare 3d, un fashion show, seminare, discuţii şi programe de mentorat. Târgul de design organizat în centrul oraşului a avut un succes deosebit. Au participat designeri din ţară şi din străinătate, precum şi instituţii de învăţământ din ţară şi din Ungaria, cu parteneri ca Mercedes Benz, Prezi sau Design Terminal din Budapesta. S-a organizat un concurs pentru studenţi, în domeniul designului de obiect sau piesă de mobilier din lemn, material folosit în mod tradiţional pe aceste meleaguri. Piesele alese de un juriu internaţional au fost realizate în parteneriat de firmele din clusterul lemnarilor din judeţ.

Expoziţia realizată la Institutul Balassi prezintă o sinteză a evenimentelor, cu accent pe creaţiile participante la concursul de design.

Partener: Asociaţia Focus Rectus Visual Art Association

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 21 aprilie – 13 mai 2016.

Număr de vizualizări :915


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro