Spectacol stradal în memoria lui Brâncuși

mart. 15th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 16 martie 2016, de la ora 14.00, pe Axa Brâncuși, lângă Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu”, elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu prezintă spectacolul stradal ”OPERA”. Evenimentul este un omagiu adus marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Ideea spectacolului a pornit de la un exercițiu de improvizație desfășurat la clasă – STATUILE.

,,Implicarea elevilor de la specializările artă dramatică și muzică a făcut ca un simplu exercițiu să evolueze într-un concept street-art. În proiect sunt implicați 20 de elevi coordonați de profesor actor Pompiliu Ciochia și profesor Ilie Cealîcu. Totodată elevii își propun să aducă în atenția privitorului operele sculptorului Constantin Brâncuși printr-o interpretare unică.”(prof.dr. Ionescu Haidău Ana Daria– director)

„Este un exercițiul de improvizație ce își propune să fie o interpretare  a actului de creație și a etapelor prin care trece materia pentru a deveni operă. Cu alte cuvinte strada devine universul în care Creatorul intervine modelând și influențând destine.” (prof. actor Pompiliu Ciochia).

Număr de vizualizări :1370


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro