Scenografa Ștefania Cenean, prezentă la simpozionul „PQ Transformations“ de la Praga

mart. 15th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 17-18 martie 2016, Institutul Cultural Român sprijină prezența scenografei Ștefania Cenean la simpozionul cu titlul „PQ Transformations“ de la Praga, pentru a susține prelegerea „PQ’s last two themes: tools for overcoming inertia“.

Cvadrienala de Scenografie de la Praga (premiată anul trecut cu premiul EFFE-Europe for Festivals/Festivals for Europe în primele 12 cele mai importante festivaluri europene) găzduiește simpozionul cu titlul „PQ Transformations“, în urma celei de a 13-a ediții, care a avut loc în iunie, anul trecut.

Ștefania Cenean este un binecunoscut scenograf, prof. univ. dr., director al Departamentului de Scenografie de la UNATC „I.L. Caragiale“ – București.

Ștefania Cenean a fost curator și autor al temelor principalelor secțiuni – Country and regions section („Arta ca Jertfă“), Student section și Arhitectures ale PQ 2011, ediție considerată în anul respectiv, de specialiști, ca fiind cea mai bună participarea a României din 1969 și până în momentul desfășuării evenimentelor menționate.

În 2015, Ștefania Cenean a fost din nou selecționată la Praga, curator al secțiunilor Country and Regions Section (pentru care a realizat tema „Rădăcini“, în care a prezentat valori ale României – arbori legendari și portrete de duhovnici oprimați de regimul comunist). Tema generală a Cvadrienalei a fost Share Space: Music Weather Politics. Pentru Secțiunea nou înființată – Space, a fost invitată de curatorul Serge von Arx să susțină o prelegere despre teatru și Gustav Klimt în România. La secțiunea studenți (tema „Libertatea“), România a prezentat machete de scenografie cu tehnici videomapping, realizate de studenta Bianca Veșteman, master Departamentul de Scenografie din UNATC „I.L. Caragiale“ – București.

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro