În perioada 17-18 martie 2016, Institutul Cultural Român sprijină prezența scenografei Ștefania Cenean la simpozionul cu titlul „PQ Transformations“ de la Praga, pentru a susține prelegerea „PQ’s last two themes: tools for overcoming inertia“.
Cvadrienala de Scenografie de la Praga (premiată anul trecut cu premiul EFFE-Europe for Festivals/Festivals for Europe în primele 12 cele mai importante festivaluri europene) găzduiește simpozionul cu titlul „PQ Transformations“, în urma celei de a 13-a ediții, care a avut loc în iunie, anul trecut.
Ștefania Cenean este un binecunoscut scenograf, prof. univ. dr., director al Departamentului de Scenografie de la UNATC „I.L. Caragiale“ – București.
Ștefania Cenean a fost curator și autor al temelor principalelor secțiuni – Country and regions section („Arta ca Jertfă“), Student section și Arhitectures ale PQ 2011, ediție considerată în anul respectiv, de specialiști, ca fiind cea mai bună participarea a României din 1969 și până în momentul desfășuării evenimentelor menționate.
În 2015, Ștefania Cenean a fost din nou selecționată la Praga, curator al secțiunilor Country and Regions Section (pentru care a realizat tema „Rădăcini“, în care a prezentat valori ale României – arbori legendari și portrete de duhovnici oprimați de regimul comunist). Tema generală a Cvadrienalei a fost Share Space: Music Weather Politics. Pentru Secțiunea nou înființată – Space, a fost invitată de curatorul Serge von Arx să susțină o prelegere despre teatru și Gustav Klimt în România. La secțiunea studenți (tema „Libertatea“), România a prezentat machete de scenografie cu tehnici videomapping, realizate de studenta Bianca Veșteman, master Departamentul de Scenografie din UNATC „I.L. Caragiale“ – București.