Romanul grafic ”Tata Moșu” a primit Premiul Eveniment la Gala U.Z.P.R. 2015

mart. 18th, 2016 | By | Category: Postcard

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România  (UZPR) a premiat cele mai prestigioase creaţii publicistice din toate domeniile – presă scrisă, presă online, audiovizual şi carte.

La secţiunea Carte de Publicistică, romanul grafic TATA MOȘU a primit PREMIUL EVENIMENT.

Tata Moșu – o poveste interbelică
Text: dr. Adrian Majuru
Bandă desenată: Mihai I. Grăjdeanu
Editura Muzeului Municipiului Bucureşti, 120 pagini.

mihaibd.blogspot.ro/2016/02/lansare-tata-mosu-in-limba-engleza.html
mihaibd.blogspot.ro/2015/11/tata-mosu-la-gaudeamus.html
uzp.org.ro/premiile-uzpr-2015-jurnalismul-de-tinuta-in-prim-plan/ www.muzeulbucurestiului.ro/

Gala Premiilor U.Z.P.R. pentru anul 2015 a avut loc la sediul ARCUB din strada Lipscani, București.

uzp.org.ro/premiile-uzpr-2015-jurnalismul-de-tinuta-in-prim-plan/
Uniunea Ziariştilor Profesionişti a intrat într-o nouă etapă, cea a întineririi rândurilor sale şi a unei proiecţii reîmprospătate asupra legăturii jurnalismului profesionist, reprezentat de Uniune, cu ţara şi cu lumea. În numele acestor deziderate, UZPR a iniţiat o serie de manifestări care au fost puse în lumină cu prilejul festivităţii acordării Premiilor pentru anul 2015. Este vorba în primul rând despre proiectul de excepţie intitulat „Eminescu jurnalistul”, o serie de serate care au devenit tradiţie, manifestări de calibru, „comunicări din spiritualitatea eminesciană, teme pe care Eminescu le-a lăsat spre dezbatere generaţiilor care vor veni”, după cum a punctat Doru Dinu Glăvan, preşedinte al UZPR. Totodată, Premiile „Eminescu ziaristul” se conferă în fiecare an în data de 28 iunie, onorându-i pe cei care care studiază activitatea jurnalistică a marelui poet român, în sprijinul ideii că jurnalismul este un domeniu al creaţiei.

Gala Premiilor UZPR 2015 s-a bucurat de prezenţa printre invitaţi a numeroase personalităţi din presă, cultură şi mediul academic, fiind un eveniment de anvergură, pe larg reflectat în mass-media.

Număr de vizualizări :1107


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro