Răzvan Pricop, invitat la „Nepotu` lui Thoreau”

mart. 7th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 9 martie 2016, ora 18:00, la Insomnia (Cluj), va avea loc o nouă ediție a evenimentului „Nepotu` lui Thoreau”. Invitat: poetul Răzvan Pricop. Prezintă: Ștefan Manasia și Ștefan Baghiu. Gazde: François Bréda și Szántai János.

Răzvan Pricop s-a născut pe 25 iunie 1987, la Constanța. Nu a absolvit cursurile Facultății de Litere din București, dar a absolvit Institutul Național al Magistraturii, tot din București, în anul 2013. A debutat continuu, publicând versuri în revistele Luceafărul, România Literară, Tribuna, Viața Românească, Caiete Silvane, Luceafărul de dimineață și Acolada. În timp, a dezvoltat un atașament egal pentru toate generațiile poetice și reprezentanții lor. r e t  r o v i z o r, de Răzvan Pricop, colecția Debut, Editura frACTalia, 2015, reprezintă debutul editorial al autorului.

R e t r o v i z o r „e incredibil de bun, de emoționant, însetat de frumusețe & puritate. Un adevărat manifest literar, lipsit (în mod miraculos, misterios, neverosimil astăzi) de meschinăria și duritatea în care își îmbracă mesajul masculii alfa ai diverselor generații. De aproape un deceniu nu am mai citit un debut așa dens, original, unde sintaxa și imagistica strălucesc pe fiecare pagină. Iar flirtul cu cinema-ul și cu tristețea, nostalgia infinită a imaginii filmice m-a uns la suflet. O carte cum le-ar plăcea, sunt sigur, lui Radu Cosașu și Lukas Moodysson. La care ar fi vibrat Pasolini și, iarăși sunt sigur, Alex. Leo Șerban.” (Ștefan Manasia)

„În 2015, au apărut niște debuturi care înseamnă ceva atât prin ele însele, cât și prin ceea ce le-ar putea urma. Cărțile semnate de Emilian Pal, Robert G. Elekes, Alexandra Turcu, Răzvan Pricop anunță sau marchează o distanțare de moda deja obosită a „diarismului versificat“. – Teodor Dună, Observator Cultural, 2016

Număr de vizualizări :1289


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro