Premiera spectacolului ”Iulius Caesar” de W. Shakespeare, în regia lui Peter Schneider

mart. 23rd, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 17 aprilie 2016, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, ediția a X-a, va avea loc premiera spectacolului ”Iulius Caesar” de W. Shakespeare, în regia lui Peter Schneider.

Invitat pentru a doua oară să monteze pe scena Naționalului craiovean, după ce a regizat aici spectacolul „Hot l Baltimore” (2014), Peter Schneider revine cu plăcere spre a lucra din nou cu trupa de actori craioveni.

Regizorul Peter Schneider este laureat al unui premiu Tony pentru rolul de producător la The Lion King pe Broadway, pentru regia spectacolului Sister Act, The Musical în Londra și pentru că a fost regizorul reputatei artiste florentine Maria Cassi în noul ei spectacol, My Life with Men and Other Animals. Waking Sleeping Beauty, un documentar pe care l-a produs despre animația Disney în perioada 1984 – 1994, a primit recenzii entuziaste. Printre proiectele adiționale de regie se numără Pal Joey, Breakup Note Book, opera de Marc Blitzstein, Regina, Normans Ark, o relansare a Grand Hotel, the Musical, o animație live action cu Julie Andrews în rolul principal, celebrând a 40-a aniversare a musical-ului Mary Poppins. A produs Elton John and Tim Rice’s Aida pe Broadway. În timpul mandatului său de 17 ani la Walt Disney Company, unde a deținut diverse titluri printre care Președinte de Animație și Teatru, și Președinte al Studioului, a fost responsabil pentru crearea și distribuirea a peste 50 de filme de animație și live action, printre care și The Lion King, Beauty and the Beast (câștigător al Golden Globe), Little Mermaid, Toy Story, Roger Rabbit, Remember the Titans și Princess Diaries. Deține un doctorat onorar din partea Purdue University, este membru al comisiilor American Theater Wing (premiile Tony), Broadway Cares/Equity Fights și Broadway Across America, și este campion mondial la bridge, fiind câștigător al Transnational Open Teams în Estoril, Portugalia.

Versiunea scenică a acestui spectacol cu piesa „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, se bazează pe traduceri semnate de Lucia Verona şi Horia Gârbea. Distribuția spectacolului este alcătuită din actorii Adrian Andone, Vlad Udrescu, Claudiu Bleonț, Cătălin Vieru, George Albert Costea, Gina Călinoiu, Tamara Popescu, Ştefan Cepoi, Eugen Titu, Gabriela Baciu, Angel Rababoc, Claudiu Mihail, Nicu Vicol, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Corina Druc, Luca Moșoiu, Andrei Nedelea, și copiii David Didu și Alexandru Dragomir.

Pentru spectacolul „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, regizorul Peter Schneider lucrează alături de asistentul de regie Dragoș Alexandru Mușoiu, împreună cu actorii Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, dar este însoțit și de o numeroasă echipă de colaboratori de prestigiu: producătorul creativ Elisabetta di Mambro, dramaturgia este semnată de Patrick Pacheco și Iolanda Mănescu; decorul este semnat de tânărul scenograf Adrian Damian, în plină ascensiune artistică, recent nominalizat la premiile UNITER 2016 pentru cea mai bună scenografie. Asistent scenografie este arh. Andreea Simona Negrilă, iar costumele sunt create de scenografa Cristina Milea. Muzica spectacolului este special compusă de muzicianul Cari Tibor. Coregrafia spectacolului este semnată de Simona Deaconescu, video design – Irma de Vries, light design – Daniel Klinger, sound design – Tom Brânduș. Consultant artistic este tânărul actor și regizor Laurențiu Tudor.

Spectacolul „Iulius Caesar”, de W. Shakespeare se va juca la sala « Amza Pellea » a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, iar premiera va avea loc în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare – Craiova 2016 – ediția a X-a, pe data de 17 aprilie 2016.

Număr de vizualizări :1194


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro