”Otrava iubirii”, un nou roman de Eric-Emmanuel Schmitt, în dezbatere la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

mart. 6th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 8 martie 2016, de la ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la lansarea romanului ”Otrava iubirii”, o nouă carte de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitor premiat de Academia Franceză şi deţinător al Premiului Goncourt pentru nuvelă. La eveniment vor vorbi Oana Pellea, Mihaela Dedeoglu, Adina Diniţoiu, Marius Constantinescu şi Denisa Comănescu.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 8 martie, ora 18.30.

Prietene bune, Julia, Colombe, Raphaëlle şi Anouchka sunt la vârsta întrebărilor pe care nu îndrăznesc să le rostească, aşa că îşi consemnează în jurnalele personale cele mai ascunse gânduri. Aflăm astfel că în jurul lor dragostea, un sentiment care le este încă străin, modelează destine, uneşte şi destramă familii, pune în primejdie şi salvează vieţi, ca într-o inegalabilă dramă shakespeariană. Nevoia de iubire se va insinua treptat în fiecare gest şi gând al celor patru adolescente, că nevoia de un drog ce aduce extazul şi ale cărui consecinţe sunt periculoase. Când povestea lui Romeo şi a Julietei, pe care liceenii o vor pune în scenă, îşi va arunca umbra nefastă asupra realităţii, se va dovedi dragostea atât de puternică, încât să vindece rănile pe care tot ea le-a provocat?

„Modelele de ieri nu sunt neapărat şi cele de azi, în schimb pasiunea se dezlănţuie cu aceeaşi violenţă şi mânie. În acest sens, Romeo şi Julieta sunt şi rămân arhetipurile pasiunii eterne.“ (Eric-Emmanuel Schmitt)

„În acest moment, când elogiile aduse iubirii eterne se înmulţesc în aceeaşi măsură ca site-urile de întâlniri online, scriitorul şi filozoful Eric-Emmanuel Schmitt explorează meandrele sentimentelor pe terenul realităţii.“ (Lire)

„Aşa cum Elixirul dragostei reinventa mitul lui Tristan şi al Isoldei, Otrava iubirii gravitează în jurul îndrăgostiţilor Romeo şi Julieta.“ (Sud Ouest)

Număr de vizualizări :1392


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro