Orchestra Română de Tineret este susţinută de Institutul Cultural Român

mart. 3rd, 2016 | By | Category: Postcard

Orchestra Română de Tineret înfiinţată de violoncelistul Marin Cazacu în 2008 şi formată din punct vedere artistic de Cristian Mandeal, va fi susţinută consistent în proiectele ei internaționale de-a lungul anului 2016 de Institutul Cultural Român.

Pe 10 martie 2016, de la ora 14.00, detaliile acestei colaborări vor fi făcute publice în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul ICR , Aleea Alexandru nr. 38, sector 1. La această întâlnire cu presa vor participa dirijorul Cristian Mandeal, violoncelistul Andrei Ioniţă, Marin Cazacu – managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română, tinerii muzicieni  Roxana Oprea – violonistă, Iolanta Ieremie – violonistă şi Constantin Borodin – violoncelist.

Primul proiect realizat în colaborare în acest an de Institutul Cultural Român şi Orchestra Română de Tineret va fi reprezentat de concertele din 12, 13 şi 15 martie de la Bucureşti, Ruse şi Chişinău, evoluţia Orchestrei Române de Tineret în capitala Republicii Moldova fiind o premieră.

Alte proiecte susținute de Orchestra Română de Tineret și de Romanian Sinfonietta se vor derula pe parcursul verii la Milano, la Dobbiaco (Toblach) – Italia și la Berlin unde va evolua Orchestra de Tineret Romania – Moldova.

Număr de vizualizări :1142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro