Mihai Goţiu lansează volumul „Fraierilor!”, la Iaşi

mart. 26th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 30 martie 2016, de la ora 18:30, Librarium Palas împreună cu România Curată şi Editura Tact vă invită să participaţi la dezbaterea ”Cum schimbăm un oraș”, cu ocazia lansării cărții ”Fraierilor!”, de Mihai Goțiu. Vor fi prezenţi, alături de autor, Alexandrina Dinga şi Liviu Antonesei.

Că e vorba de Roșia Montană, de Arafat, de ACTA, de votul diasporei, de parcurile orașului, de păduri, de romi, de pietonale și de piste pentru biciclete ori de sălciile de pe marginea Someșului, imediat îi vezi pe clujeni în Piața Unirii sau ”la locul faptei”. Cu zeci, cu sutele, alteori cu miile și cu zecile de mii. De unde și până unde hărnicia asta activistă pe capul clujenilor? E ceva de luat aminte în toată bătălia lor pentru spațiul public? Rămâne ceva după Declarația de la Cluj din noiembrie 2014?

No, e cu lansare de carte, că Mihai Goțiu despre asta scrie în ”Fraierilor!” (editura Tact, Cluj), începând cu salvarea primelor parcuri și marea grevă studențească din prima parte a anilor 90 (când 25.000 de studenți ieșeau în stradă la Cluj împotriva Legii Educației), cu campaniile de afișe MindBomb, cu lupta pentru pietonalizare și dat jos gardurile de pe spațiile publice și până la revolte ”în direct” pe scenele de teatru independent, bașca un capitol separat despre politicile sociale de urbanism din Viena secolului XX.

Dar ideea nu e de ”laudatio”, ci de dezbatere, împreună cu invitații autorului – activistul civic Alexandrina Dinga și scriitorul Liviu Antonesei. Însă, în spiritul cărții – că despre implicare e vorba – nu doar invitații și autorul vor vorbi.

Altfel, despre autor – dacă nu știți deja – e ”ăla cu Roșia Montană”, și cu cartea ”Afacerea Roșia Montană”. În timpul liber, scriitor și jurnalist, în ultima perioadă coordonator editorial la România Curată.

Număr de vizualizări :1314


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro