De 20 de ani, Arcub îți arată Bucureștiul altfel

mart. 10th, 2016 | By | Category: Postcard

Anul acesta, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București sărbătorește 20 de ani de existență neîntreruptă. De 20 de ani, bucureștenii au parte de cele mai mari festivaluri de stradă, cu intrare gratuită, de spectacole de teatru inedite, precum și concerte cu invitați de seamă din zona artistică românească și internațională. De-a lungul timpului, ARCUB a colaborat cu personaje iconice ale industriei culturale, aducându-le mai aproape de publicul bucureștean.

La ceas aniversar, artiști de renume, printre care actorii Marius Manole, Oana Pellea, Claudiu Bleonț, solistul Smiley, Cornel Ilie sau trupe în vogă, ca Robin and The Backstabbers și Mono Jacks povestesc despre colaborarea cu ARCUB, despre nevoia Bucureștiului de un centru cultural care dă culoare străzilor, prin evenimente inedite și care a dus orașul în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Interviurile cu artiștii vor putea fi vizualizate pe site-ul ARCUB precum și pe paginile oficiale de pe platformele online, Facebook și Youtube.

În ultimii ani, ARCUB înseamnă din ce în ce mai multă prezență a evenimentelor culturale printre bucureșteni, înseamnă din ce în ce mai multă culoare pe străzile orașului, înseamnă festival de stradă, de teatru de stradă, înseamnă festival de jazz, înseamnă festival de muzică clasică, foarte multe evenimente stradale și foarte multe evenimente la Hanul Gabroveni. Înseamnă Capitală Culturală, București 2021. Înseamnă și o muncă de pionierat – Strategia Culturală a orașului București., a declarat Mihaela Păun, directorul ARCUB.

ARCUB organizează festivaluri precum B-FIT in the street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival sau Spotlight, evenimente la care participă anual câteva zeci de mii de bucureșteni. În anul 2015, ARCUB a lansat, în premieră pentru România, festivalul luminii Spotlight, un eveniment original, care a strâns un număr record de 100 000 spectatori și care a fost apreciat datorită spectacolelor de lumini și zecilor de instalații care au luminat orașul. Festivalul a avut loc în luna aprilie a anului 2015, în cadrul proiectului București 2021, demarat de ARCUB, proiect ce a lansat candidatura Municipiului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. În decembrie 2015, București a reușit să intre în competiția finală, alături de orașele Baia Mare, Cluj și Timișoara.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro.

Detalii pe www.arcub.ro

Număr de vizualizări :1178


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro