Cristian Teodorescu, scriitorul lunii martie la Iași

mart. 15th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 martie 2016, ora 16.00, în Sala „Ferdinand” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a III-a ediţie a proiectului „Scriitorul lunii” din cadrul campaniei „Șezi blând și citește” îl aduce în prim-plan pe publicistul, eseistul şi prozatorul Cristian Teodorescu.

Pentru romanul de la care va porni discuţia dintre scriitor şi public în cadrul acestei ediţii, „Medgidia, oraşul de apoi” deţine Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din Romania (2009), Premiul Național de Proză „Ziarul de Iași” (2009) şi Premiul pentru cel mai valoros roman, în cadrul Colocviilor Romanului Românesc, Alba Iulia (2010). Alcătuit din aproximativ 100 de capitole scurte, romanul ilustrează viaţa locuitorilor oraşului dobrogean din anii `40, în centrul acţiunii aflându-se restaurantul gării locale pe care Fănică şi Virginica îl iau în arendă.

Organizator: Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ)

Producător: ASJ

Invitat: Cristian Teodorescu

Moderator: Andrei Giurgia

Data desfășurării evenimentului: 17 Martie 2016, ora 16.00

Locul desfășurării evenimentului: Sala „Ferdinand” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Invitatul special al evenimentului: Cristian Teodorescu, prozator, eseist şi publicist român, redactor al ziarului Caţavencii şi al săptămânalului România literară. A debutat în anul 1985 cu volumul de poezii „Maestrul de lumini”, are texte publicate în antologii de proză românească în Rusia, Olanda şi SUA. Deţine premiul pentru debut (1985) şi pentru proză (1996) al Uniunii Scriitorilor din România.

Teme propuse pentru discuție:

  • Paralelismul dintre perioada interbelică şi cea imediat postbelică.
  • Declinul unei lumi acaparate de război.

Ediţia a III-a este una specială deoarece în cadrul acesteia scriitorul invitat nu este din Iaşi.

Proiectul este gândit în termenii susținerii și promovării operelor ieșene, invitând publicul cititor la întâlnirea cu principalii creatori ai literaturii ieșene. Unul dintre principalele motive care ne determină să realizăm acest proiect, se datorează faptului că, în prezent, promovarea lecturii este susținută mai mult online.

Număr de vizualizări :766


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro