Centrul Național al Dansului anunță cursurile şi programele pentru copii în luna martie

mart. 1st, 2016 | By | Category: Postcard

Studioul de Dans Contemporan CNDB – program de formare şi educaţie artistică – continuă în luna martie. AgențiadeCarte.ro vă prezintă propunerile CNDB pentru copii.

Întâlnirile PLAYGROUND vor avea loc în fiecare duminică, sub forma unor ateliere de creație ghidată, în centrul cărora stă corpul în relație cu alte medii  și mijloace de expresie: muzică, lumină, culoare, poezie, povești, costume, măști, etc.

În luna martie  întâlnirile PLAYGROUND pentru copii au loc astfel:

Duminică: 6, 13 martie

Orele 11.00 – 12.30

Conduse de câte doi dintre urmatorii îndrumători: Smaranda Găbudeanu, George Turliu și Selma Dragoș, în colaborare cu Asociația PETEC.

Duminică: 20, 27 martie

Orele 11.00 – 12.30

Conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc

Tematicile propuse pentru zilele de duminică sunt:

6 martie –„ Califul Barză ”(pentru copii între 5 și 9 ani)

Oase pneumatice, puf și pene… ce le diferențiaza de noi? Cam cum am arăta dacă am putea să zburăm? Tu ce fel de pasăre ai fi? Luăm ca pretext povestea califului transformat în barză și a prințesei-bufniță pentru a explora posibilitățile aerului și personajele colorate care îl populează. Și cum pentru o oră jumătate o să le știm și limba, ne întoarcem cu informații prețioase asupra a cum se vede pământul și ce facem noi aici dintr-un punct de vedere mai aerian.

13 martie – „Toate pânzele sus!” (pentru copii între 6 și 12 ani)

Era o vreme când distanțele erau altfel, când călătoriile durau mult și erau pline de primejdii, când corpul nostru era pus în o mie și una de situații, înainte de a ajunge la destinații, pentru care acum petrecem doar puțin timp așezati confortabil… Inspirați de marile expediții geografice și de personajele preferate din cărți și desene animate, plecăm în propria noastră aventură pe mare! Experimentăm ruliul și tangajul, facem noduri marinărești, aflăm pe pielea noastră cât de rotund este Pământul și comunicăm cu civilizații demult apuse.

20 martie – „Primii Oameni” (pentru copii între 5 și 12 ani)

Prin intemediul jocurilor interactive, a improvizației și mișcării, ne imaginăm împreună cum trăiau oamenii cavernelor, unde locuiau ei, cum era viața lor de zi cu zi când puteai oricând să fii atacat de un urs, cum s-au petrecut evenimentele importante cum ar fi descoperirea focului (de mare ajutor când vrei să scapi de un urs). Pe parcurs, ne vom exersa multe abilități folositoare în viața de zi cu zi, ca empatia, deschiderea față de experiențe noi și creativitatea.

27 martie – Exploratori în Lumea Poveștilor ”(pentru copii între 7 și 12 ani)

Cum ar fi ca, în loc să asculți pur și simplu o poveste, să poți intra cu totul în lumea ei? Să vezi ce s-a întâmplat cu Cenușăreasa,  după ce povestea s-a încheiat sau să fii pe ghețarul care a scufundat Titanicul! Să fii chiar tu personaj într-o poveste sau, mai mult, să spui tu povestea în care suntem noi personajele! Jocuri narative, de improvizație și mișcare, menite să diversifice mijloacele de exprimare ale copiilor și să încurajeze gândirea creativă și încrederea de sine.

Prețul unei întâlniri PLAYGROUND este de 35 lei, 50 lei pentru două înscrieri(frați) și se achită pe loc.

Înscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

La fiecare întâlnire PLAYGROUND, pot participa maxim 20 de copii.

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de CNDB de peste 3 ani, continuă și în luna martie. Puteți participa la ședințe individuale sau să vă înscrieți pentru modulul următor.

Cursurile de dans contemporan pentru grupa de vârstă 6 – 8 ani

Profesor Catrinel Catană (coregraf)

În zilele de marți, orele 17.30 – 18.30

Modul I: 16, 23 februarie, 1, 8, 15 martie

Modul II:  29 martie şi 5, 12, 19, 26 aprilie

Cursurile de dans contemporan pentru grupele de Grupa 9 – 11 ani

Profesor Mihaela Elena Zamfirescu (coregraf)

În zilele de luni, orele 17.30 – 18.30

Modul I: 15, 24, 29 februarie, 7, 14 martie

Modul II:  28 martie şi 4, 11, 18, 25 aprilie

Prețul unui modul de 5 ședințe este de 200 lei și se achită la începerea modulului. Prețul unei ședințe este 50 lei.

Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

Detalii despre programele STUDIOULUI DE DANS CONTEMPORAN CNDB găsiţi pe site-ul www.cndb.ro și pagina de facebook  www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti

Toate întâlnirile și modulele au loc la sediul din B-dul Mărăşeşti 80-82.

Eventualele întrebări pot fi adresate la cursuri@cndb .

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Onlinegallery, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front, Agenda Culturală Pentru Copii, Melc Codobelc, Timpul cireșelor.

Număr de vizualizări :1157


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro