Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex: trei întâlniri cu Meg Hickling, specialist canadian în sănătate sexuală

mart. 15th, 2016 | By | Category: Eveniment

Între 18 și 20 martie 2016, Meg Hickling, „profa de sex”, cum o numesc copiii în Canada, va fi la București, la invitația Centrului de cursuri de parenting Parentime, pentru a participa la două conferințe adresate părinților și specialiștilor și la o dezbatere în librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Ne pare nepotrivit, ne e jenă, nu ştim cum să vorbim cu copiii noştri despre sexualitate. Un subiect important, considerat de multe ori tabu în relația părinți – copii – școală, dar pentru care se pot găsi soluții prin educație.

Nume celebru în Canada, Meg Hickling predă de peste 35 ani ani lecţii de „ştiinţa corpului” şi sănătate sexuală pentru copii, adolescenţi şi părinţii lor. Viziunea şi influenţa  ei au fost recompensate în Canada cu nu mai puţin de cinci distincţii, între care Ordinul Columbiei Britanice.

Vineri, 18 martie 2016, la ora 18.30în librăria Humanitas de la Cișmigiu, editura Humanitas vă invită la o dezbatere pornind de la cea mai cunoscută carte a lui Meg HicklingCe le spunem copiilor și adolescenților despre sex, la care vor participa, alături de autoare, Diana Dragu, director de dezvoltare Parentime și Diana Stănculeanu, psihoterapeut Salvați copiii. Discuția va fi moderată de Andreea Ofițeru, jurnalist specializat în educație și comunicator. Cartea lui Meg Hickling ne învaţă de ce trebuie să vorbim cu copiii despre sexualitate (începând de la 2 ani şi până la vârsta adolescentului activ sexual) Şi cum. De ce? Pentru că aşa ne protejăm copilul de mesajele false ori periculoase despre sexualitate pe care le primeşte astăzi de peste tot. Cum? Demistificând. Spunând adevărul cu simplitate şi umor. Găsiţi în carte întreaga „tehnică” a autoarei, cu exemple concrete din experienţa ei didactică.

Meg Hickling va susține două conferințe, una sâmbătă, 19 martie 2016 (10:00 – 14:30), care este adresată părinților, și una adresată specialiștior, care va avea loc duminică, 20 martie (10:00 – 14:30). Aceasta din urmă va fi disponibilă și prin live streaming.

Detalii și înscrieri pe www.parentime.ro/conferinta

Cele două conferințe „Ce le povestim copiilor și adolescenților despre sex” susținute de Meg Hickling își propun să îi ajute pe adulți să înțeleagă mai bine stadiile dezvoltării sexuale ale copiilor. Participanții vor fi mai bine pregătiți să facă față comportamentelor copiilor și să răspundă întrebărilor legate de acest subiect. Astfel copiii vor fi corect informați și vor putea să facă acele alegeri personale care să promoveze un stil de viață sănătos și cât mai lipsit de riscuri.

Să vorbești deschis cu copiii despre sexualitate și reproducere poate fi pentru mulți părinți copleșitor. Deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă vârsta de 2 ani pentru începerea discuției cu copiii despre sexualitate, adevărul e că nu este niciodata prea târziu pentru a avea această discuție.

Subiectele care pot fi abordate atunci când vorbești despre sexualitate pornesc de la corpul femeii și cel al bărbatului, cum funcționează ele, dezvoltare, reproducere, tipuri de relații, și se încheie cu ce face o relație să fie sănătoasă, comportamente sexuale, prevenție legată de SIDA și alte infecții cu transmitere sexuală.

Număr de vizualizări :815


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro