Audiţia Naţională Shakespeare 400

mart. 2nd, 2016 | By | Category: Postcard

Anul acesta, tradiţionalul premiu oferit la fiecare ediţie a Galei Premiilor UNITER încă din 1998 îşi propune să provoace tinerii actori să-l recitească pe Shakespeare şi să-l inventeze scenic în scurte momente de spectacol. Astfel, British Council, sub conducerea lui Nigel Townson, la iniţiativa şi sub autoritatea Ambasadorului Shakespeare, Ion Caramitru (OBE – Honorary Officer of the Order of the British Empire), lansează Audiţia Naţională Shakespeare 400, în cadrul Programului Shakespeare Lives” derulat de British Council.

Doi tineri actori vor fi premiaţi de British Council la Gala UNITER 2016

Cei care doresc să participare la audiţie trebuie să aibă vârsta până în 35 de ani şi să prezinte un one-woman show / one-man show pe texte Shakespeare, de maximum 20 minute.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de e-mail auditieshakespeare400@yahoo.com un curriculum vitae, numele fragmentului scenic ales şi durata acestuia.

Data limită de înscriere este 26 aprilie 2016.

Audiţia va avea loc în perioada 4-7 mai 2016, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, câştigătorii fiind premiaţi în cadrul Galei Premiilor UNITER care se va desfăşura la Oradea, în data de 9 mai 2016.

Se vor acorda 2 (două) premii cu o valoare individuală de 4500 de lei brut, pentru o actriţă şi un actor.

De asemenea, cele două recitaluri vor intra în repertoriul de la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1206


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro