Ateliere de creaţie susţinute de artiştii Anca Benera și Arnold Estefan, în Republica Slovacă

mart. 31st, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 9-17 aprilie 2016, Institutul Cultural Român de la Praga susține participarea artiștilor Anca Benera și Arnold Estefan la programul Open Studio al Academiei de Arte și Design din Bratislava – un program educațional EUNIC.

În cadrul acestei rezidenţe, cei doi artişti se vor implica activ în toate atelierele de lucru organizate cu studenții de la academie și își vor dezvolta opera atât în studio, cât și în spații deschise, astfel încât un număr cât mai mare de cursanţi să poată interacționa cu ei și discuta individual despre propriile proiecte.

În plus, pe data de 13 aprilie 2016, la Galeria Națională Slovacă (Námestie Ľudovíta Štúra, 811 02 Bratislava-Staré Mesto), Anca Benera și Arnold Estefan vor avea o prezentare intitulată „Infrastructuri intangibile”, relativă la opera lor curentă  – o reconstrucție a procesului lor artistic, a felului în care ei articulează problemele socio-politice prin intermediul esteticii vizuale. Va conține proiectele lor recente, pentru prima dată prezentate în Europa, dezvoltate în cadrul ultimei rezidenței de cercetare de 6 luni în Los Angeles.

Număr de vizualizări :1477


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro