Alain Berenboom, scriitor belgian francofon, vine la București și Iași

mart. 23rd, 2016 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2016, în cadrul proiectului ”Romanul polițist belgian în prim-plan”, Delegația Valonia-Bruxelles l-a invitat în România pe Alain Berenboom, un renumit autor belgian de romane polițiste.

Alain Berenboom, o figură inconturnabilă a literaturii belgiene contemporane, va fi prezent la București și la Iași pentru mai multe evenimente organizate în jurul celor două romane polițiste ale sale traduse în limba română la Editura Crime Scene Press : Averea Gutmeyer și Primejdii în regat.

Programul evenimentelor la care participă Alain Berenboom este :

– marți, 29 martie, ora 18 :00, Muzeul Literaturii din Iași : întâlnire – dezbatere pe tema romanului polițist cu participarea lui George Arion, autor de romane polițiste și editor, și a lui Dan Lungu, scriitor și director al Muzeului Literaturii din Iași. După întâlnire, va urma o sesiune de autografe.

– miercuri, 30 martie, ora 19 :00, Librăria Humanitas Cișmigiu : Alain Berenboom va prezenta cele două romane și va avea o discuție cu publicul, urmată de o sesiune de autografe.

– joi, 31 martie, ora 10 :00, Biblioteca Academiei Române : conferința cu tema dreptul de autor și internetul susținută de Alain Berenboom, care este, de asemenea, avocat înscris la baroul din Bruxelles și profesor la Universitatea Liberă din Bruxelles, specialist în drepturi intelectuale și media.

– vineri, 1 aprilie, ora 19 :00, Librăria Kyralina : seară tematică organizată în jurul romanului polițist.

Născut la Bruxelles în 1947, Alain Berenboom publică în 2007 primul său roman polițist, Périls en ce RoyaumePrimejdii în regat. Este vorba despre primul volum dintr-o serie de anchete polițiste conduse de Michel Van Loo, un detectiv nu foarte perspicace, dar mereu înconjurat de oameni care îl ajută.

Alain Berenboom a primit în 2010 premiul Bernheim pentru cel de-al doilea roman din seria de romane polițiste, Le Roi du Congo. În 2013, este recompensat cu premiul Rossel, cel mai important premiu literar din Belgia, pentru romanul Monsieur Optimist.

Romanul Averea Gutmeyer reprezintă o revenire la seria de romane polițiste în care Michel Van Loo este eroul principal sau, mai degrabă, antieroul.

Număr de vizualizări :1319


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro