A XII-a ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare, la Bucureşti

mart. 30th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 9-12 mai 2016, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, sub egida Festivalul Muzicii Maghiare, organizează un concurs de interpretare pentru tineri muzicieni români. Scopul festivalului este propagarea în România a valorilor muzicii clasice şi contemporane maghiare, precum şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente româneşti care se angajează să interpreteze şi opusuri din literatura muzicală maghiară. În cele trei seri ale festivalului (9-11 mai) îşi vor măsura talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând aproximativ o treime muzică maghiară şi două treimi muzică românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.

Înscrierile se fac până vineri, 29 aprilie 2016 la Institutul Maghiar din Bucureşti, la sediul din str. Gina Patrichi nr. 8, Bucureşti, cod poştal 010449, depunând/expediind la secretariatul institutului curriculum vitae, programul de concurs, respectiv înregistrarea piesei/pieselor compozitorilor maghiari, pe baza căreia va avea loc preselecţia. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent, în data de 4 mai.

Nu se percepe taxă de participare.

Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la institutele din reţeaua Institutului Balassi: Accademia d’Ungheria in Roma, Institut Hongrois Collegium Hungaricum Paris, precum şi la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, respectiv premii în bani în sumă de 300/200/100 euro brut. În mod tradiţional va vota şi publicul, iar alesul acestuia va avea posibilitatea de a susţine un recital integral la institutul nostru.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de luni, marţi şi miercuri, 9-11 mai 2016, începând cu ora 18.00.

În deschidere pianistul Érdi Tamás, deţinător al premiului Prima Primissima, alături de Andra Demidov, laureata ediţiei de anul trecut a festivalului, vor interpreta Fantezia pentru pian (la patru mâini) în fa minor de Franz Schubert, dedicată de compozitor discipolei sale, Eszterházy Karolina de Galanta.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 12 mai, la Aula Palatului Cantacuzino, invitata specială fiind o tânără pianistă din Ungaria, Vida Mónika Ruth, bursieră Fischer Annie.

Număr de vizualizări :1452


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro