“Homo Americanus”, spectacol complex, de teatru și dans, de și cu Paul Cosma Cimpoieru, la New York

mart. 16th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marți, 22 martie 2016, ora 19.00,  la HERE Arts Center, din New York, va avea loc spectacolul “Homo Americanus”, susținut de coregraful, dansatorul și actorul Paul Cosma Cimpoieru. Spectacolul figurează în cadrul New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival), care se va desfășura în perioada 15-23 martie 2016.

Va fi un spectacol complex, realizat de către ICR New York, în parteneriat cu Creative Ammo Inc./Downtown Urban Theater Festival și sprijinit, în parte, din fonduri publice ale New York City Department of Cultural Affairs și în parteneriat cu City Council of New York.

Prin acest spectacol de muzică și dans, Paul Cosma Cimpoieru explorează experiența unui imigrant român la New York. Actorul descoperă cum este să te trezești în “orașul care nu doarme niciodată” și face eforturi să se adapteze la acest ritm accelerat al vieții cotidiene.

Prestația artistică a lui Paul Cosma Cimpoieru beneficiază de toate atuurile unui actor stăpân pe arta teatrului non-verbal. Paul Cosma Cimpoieru are o maleabilitate extraodinară a corpului, are expresivitatea, inteligența de a crea prin mișcare personaje și situații. Un contemplativ romantic sau un “perpetuum mobile” – astfel poate fi caracterizat, succint, artistul român.

Paul Cosma Cimpoieru (dansator, coregraf și actor) și-a lansat cariera în 2004, la București, cu Compania de Teatru „Passe-Partout”, condusă de marele actor Dan Puric. De atunci, a participat la turnee internațioanle și a dansat cu companii de prestigiu, cum ar fi Gigi Căciuleanu Dance Company, Teatrul Bulandra (București), Centrul Național al Dansului (București) și Teatrul Național București. De asemenea, Paul Cosma-Cimpoieru a creat coregrafia pentru premiata piesă de teatru non-verbal „Doi dintre noi”, în care a jucat alături de actrița și dansatoarea Ana Pepine. Acest spectacol a fost prezentat în mai multe orașe și țări din lume, dintre care menționăm: Belgrad, New York, Federația Rusă și India. În plus față de cariera sa de succes în dans, a apărut în mai multe filme de scurt metraj și documentare, printre care „Life & Death of Harry Houdini” (2014) și „The Man and the Fish” (2013).

Paul Cosma Cimpoieru a participat la mai multe festivaluri internaționale de profil și a obținut premii semnificative:

– 2015 New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival)

– 2014 QuestFest (festival bianual, Washington, DC). http://questfest.org

– 2014 New York DUTF (Downtown Urban Theater Festival)

www.broadwayworld.com/article/Downtown-Urban-Theater-Festival-Announces-2014-Season-Finalists-20131125

– 2010 – Medalia de Aur / Festivalul Internațional de Dramă, Serbia

– 2011 – Grand Prix / Festivalul Internațional al Teatrului Tânăr, Federația Rusă

– 2012 – Premiul TVR Cultural / pentru „Theatre-verite”

Aici, puteți viziona o înregistrare video cu Paul Cosma Cimpoieru:

www.youtube.com/watch?v=aLx74g0pgZ8

La adresa web.ovationtix.com/trs/pe.c/10070076, puteți obține informații privind accesul la spectacol.

Număr de vizualizări :892


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro