spot_img

”Giornate degli autori”, una dintre cele mai importante secțiuni ale Festivalului de Film de la Veneția, la Festivalul Internațional de Film București

În perioada 18-24 aprilie 2016, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu, se va desfășura Festivalul Internațional de Film București (BIFF). Cea de-a XII-a ediție a Festivalului inaugurează anul acesta o nouă secțiune, ”Veneţia”, dedicată prestigiosul Festival de Film de la Veneția. În cadrul acestei noi secțiuni, prezentată pentru prima oară în România, spectatorii cinefili se vor bucura de patru producții participante la festivalul veneţian, filme premiate si apreciate atât de criticii de specialitate cât și de publicul larg.

THE CLAN, de Pablo Trapero (Argentina)

Silver Lion, Venice International Film Festival, 2015

Având la bază o întâmplare reală, pelicula The Clan, semnată Pablo Trapero, examinează en detail mecanica unei gândiri criminale de grup. Intrigant, surprinzător și senzațional, filmul ne introduce în viața unei familii din Argentina anilor ’80, care își câștigă existența răpind indivizi din elita societății. Fără a se limita la povestea intimă a membrilor acestei micro-comunități, regizorul ne pune în brațe o alegorie atent cizelată a corupției care a guvernat America Latină în penultima decadă a mileniului trecut.

AS I OPEN MY EYES, de Leyla Bouzid (Tunisia)

Audience Award, Mostra de Venice, 2015

Best European Film, Venice Days, 2015

AS I OPEN MY EYES este un debut îndrăzneț și revoltat, prin intermediul căruia Leyla Bouzid explorează limitele politicului. Un gest absolut necesar și actual, regizoarea plasează subiectul comun (și tocmai prin aceasta inepuizabil) al spiritului rebel tipic generațiilor tinere într-un context nord-african. Alimentând filmul din energia punk a protagonistei, Leyla ne expune unei producții pline de viață, liberatate și putere, purtând în același timp însemnul unei tristeți înduioșătoare, pe care suntem îndemnați s-o privim prin prisma evenimentelor ce au avut loc recent în Tunisia.

EL DESCONOCIDO, de Dani de la Torre

Best Editing, Best Sound, GOYA 2016

Best New Director, Best Editing, CEC Awards 2016

Deși impecabil din punct de vedere tehnic, mai ales ținând cont de culorile metalizate, care par rupte dintr-un industrial suprasaturat, n-ai zice totuși că El Desconocido face parte din familia filmelor europene de autor. Antrenant, țintind mai curând ramura blockbusters, Dani de la Torre își forțează protagoniștii să nu părăsească mașina-cadru – și la fel și pe spectatorii săi, cărora le solicită la maximum supapele adrenalinei pe durata unei curse aparent banale către școală.

THE FAREWELL PARTY, de Sharon Maymon and Tal Granit (Israel)

14 nominalizări la Israelian Academy Awards, 2015

Umor debordant, personaje originale și un subiect de actualitate indiscutabilă – aceasta este rețeta de succes semnată de Sharon Maymon și Tal Granit, al căror film desfășoară povestea empatică și emoționantă a unui grup de bătrâni care inventează o nouă metodă de eutanasie. Gândită inițial pentru a-și ajuta prietenul, metoda lor devine cunoscută mai multor potențiali utilizatori. Când limitele eticii și ale moralității se tulbură, autorii sistemului îngenunchează în fața imposibilității soluției finale.

ARGENTINA, de Carlos Saura (Spania)

Knight Competition Grand Jury Prize, Miami Film Festival 2016

Un eșantion exhaustiv al patrimoniului muzical național, Argentina lui Carlos Saura pune cap la cap douăzeci de coreografii-giuvaier, imortalizând astfel plenitudinea dansului latino. Exploatând focul și pasiunea, plasând siluetele în contre-jour, Saura zugrăvește în culori primare o incursiune lirică și, totodată, analitică în profunzimile esteticii dansului

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura între 18 și 24 aprilie, la Institutul Francez (Sala „Elvire Popesco”), Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului) și Clubul Tăranului, unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale,  „workshop-uri”, „master-classes” etc.

Organizat de Fundația CHARTA, BIFF se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România și al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Filmele, cele mai multe fără distribuitor în România și invitații speciali din cinematografia românească și internațională, garantează o săptămână magică pentru iubitorii de artă și cultură.  Filmele vor avem cel mult 2 proiecții.

Parteneri tradiționali -“Les amis du festival”: Ambasada Franței, Institutul Francez, Muzeul Țăranului Român

Parteneri:Țiriac Auto, DHL, Journey Pub, Simbio

Eveniment susținut de Europa FM

Parteneri media: Media Advertising, Revista Tango, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Ziarul Ring, Observator Cultural, Sapte Seri, Zile si nopti, AaRC, Casino Life &Business Magazine, Ziare.com, Epoch Times, Calendarevenimente.ro, Ziarulmetropolis.ro, Cinemagia, CinemaRX, Cinefan.ro, Liternet, IQAds.ro, Sub25, Pinkstripe, Movienews.ro, Orasulmeu.ro, Getica OOH

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508