Rezidenţă de artist: Floriane Spinetta (fotograf)

feb. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Marţi, 8 martie 2016, ora 18.00, Institutul Francez din Timişoara vă invită la vernisajul expoziției ”Poveștile fabricilor”- Floriane Spinetta (fotograf) ce va avea loc la Ambasada (str. Anton Seiler nr. 2).

Element central al vieţii din Timişoara, industria a animat viaţa cotidiană a mii de muncitori timp de două secole şi a modelat un peisaj urban aparte pe care se cuvine să-l păstrăm şi să-l punem în valoare. Cosmopolit, când la graniţele Imperiului Austro-Ungar, când punct de ancorare spre vest a României contemporane, oraşul, cu tradiţie de negustori/comercianţi, a văzut organizându-se în jurul său o viaţă industrială intensă, dând naştere unui patrimoniu bogat şi unic în România.

Proiectul Poveştile fabricilor este propus de o echipă pluridisciplinară din Franţa: Floriane Spinetta – fotograf şi Aymeric Jeudy – istoric. Ei vor lucra în cadrul unul workshop cu o echipă formată din studenţi ai Universităţii de Vest şi ai Universităţii Politehnica din Timişoara. Floriane Spinetta este invitată în rezidenţă de Institutul Francez din Timişoara în perioada 29 februarie – 9 martie 2016.

Acest proiect interdisciplinar reprezintă o excelentă oportunitate de a readuce în lumina publicului nestemate de altă dată ale industriei locale, prin intermediul diferitelor proiecte artistice de ocupare a spaţiului public. Înscriindu-se într-o căutare de indicii, proiectul Poveştile fabricilor îşi propune să se intereseze de perspectivele lăsate de acest patrimoniu industrial.

Prin fotografie, video, desen, instalaţie, artista doreşte să reflecteze împreună cu studenţii la aceste spaţii urbane, la aceste clădiri. Ce loc vor ocupa acestea în 2021? Cum le putem studia, proteja, pune în valoare?

Rezultatul acestor reflectări va putea fi admirat în cadrul unei expoziţii de grup, în perioada 8-22 martie 2016, la Ambasada (str. Anton Seiler nr. 2), expoziţie care va fi vernisată marţi, 8 martie, ora 18.

Proiectul se adresează publicului larg iar accesul la eveniment este gratuit.

Număr de vizualizări :1077


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro