Omagiu Constantin Brâncuşi, la IRCCU Veneţia

feb. 11th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 19 februarie 2016, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va organiza o serie de evenimente ocazionate de împlinirea a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși: proiecția documentarului „Brâncuși”, în regia lui Cornel Mihalache și prezentarea unei prelegeri, dedicată vieții și operei artistului, susținută de Prof. univ. dr. Aurel Chiriac, istoric de artă, director al Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea.

Aurel Chiriac este director general al Muzeului Ţării Crişurilor, cercetător ştiinţific I, profesor universitar la Universitatea din Oradea şi la Universitatea de Vest din Timişoara. Este autorul a numeroase volume și studii de istoria artei privitoare la pictura de cult din nord-vestul României (sec. XIV-XIX), obiecte de cult, meşteşugurile ţărăneşti din Bihor, arhitectura din nord-vestul României între secolele XII-XIX, precum și de arta plastică contemporană.

Număr de vizualizări :910


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro