Lucrările artistului plastic Dan Măciucă, expuse la unul dintre cele mai importante târguri de artă contemportană din lume

feb. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 2 – 6 martie 2016, la PIER 90, se va desfășura Târgul Internațional de Artă Contemporană VOLTA New York, unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană din lume.  Institutul Cultural Român de la New York susține prezența lucrărilor artistului plastic Dan Măciucă la VOLTA NY (ny.voltashow.com/about/).

Lucrările artistului Dan Măciucă vor fi reprezentante de două galerii din România: ZORZINI GALLERY, București (http://www.zorzinigallery.com/) și JECZA GALLERY, Timișoara (www.jeczagallery.com/)

Zorzini Gallery (București) și Jecza Gallery (Timișoara) au fost invitate să participe în cadrul evenimentului cu un stand de prezentare comun, unde vor expune picturi ale artiștilor Dan Măciucă și Genti Korini. Este un privilegiu ca două galerii românești să fie incluse ca expozanți la acest târg, întrucât selectarea participanților – din toată lumea – este foarte riguroasă, iar prezența acestora la VOLTA NY are loc numai pe bază de invitație.

La VOLTA New York, vor fi prezente peste 100 de galerii de artă, din 50 de orașe și de pe patru continente, reprezentând peste 43 de țări. În cele cinci zile ale târgului, vor fi expuși, în premieră nord-americană, aproximativ 100 de artiști.

De asemenea, anul acesta, la VOLTA NY va fi prezentă și o galerie din New York care are proprietar de origine română, Catinca Tabacaru Gallery (www.catincatabacaru.com/). Artistul ale cărui lucrări vor fi expuse sub egida Catinca Tabacaru Gallery este Joe Brittain.

Proiectul se înscrie în strategia ICRNY de promovare, în cadrul Târgului Internațional de Artă Contemporană VOLTA NY, a artiștilor români contemporani aflați în plină afirmare internațională. Totodată, proiectul vizează generarea unor noi oportunităţi pentru artiştii români, prin facilitarea contactelor atât cu muzee, galerii, critici de artă, colecționari, cât şi cu publicul de artă american şi din diaspora românească din New York.

VOLTA NY este un foarte important târg internațional de artă care a debutat în 2008. VOLTA NY este o extensie în spațiul nord-american a Târgului de artă european BASEL VOLTA, care a fost fondat în 2005 de către trei foarte importanți dealeri internaționali de artă. Astfel, echipa VOLTA a creeat încă un spațiu ideal, de mare prestigiu și vizibilitate, pentru afirmarea internațională a unor tineri artiști, care au toate șansele să devină nume consacrate ale artei contemporane, un târg accesibil pentru tinerii iubitori de artă, dar și unul foarte iubit de colecționari.

VOLTA NY se defășoară în același timp și în vecinătate cu THE ARMORY SHOW, o altă manifestare de gen de mare prestigiu și vizibilitate în lumea artei contemporane. Cele două sunt târguri afiliate și furnizează publicului viziuni complementare asupra artei contemporane.

Număr de vizualizări :1285


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro