Frederick A. Laing: ”Elementary History of English Literature 1873”

feb. 1st, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și  Ambasada Irlandei, anunță publicarea volumului Frederick A. Laing- ”Elementary History of English Literature 1873”. ISBN 978-606-760-038-4. Editat de George Sandulescu și Lidia Vianu.

Langue et civilization

”În acest an Shakespeare, Contemporary Literature Press readuce în atenția cititorilor o carte în care autorul lui Hamlet este foarte prezent. Ea a fost publicată pentru prima dată în Collins’ School Series cu aproape 150 de ani în urmă, în anul 1873.

Așa cum ne spune autorul însuși, această carte este o istorie „elementară” a literaturii, în sensul că „elevii de școală vor găsi în ea teme pe care le vor pregăti cu plăcere, iar profesorii lor vor avea la îndemână lecții cât se poate de accesibile.”

Întrucât cartea a apărut cu un sfert de veac înainte de sfârșitul secolului al XIX–lea, lipsesc din ea distanța critică față de epoca victoriană și, inevitabil, toți scriitorii de după acea perioadă.

De cel puțin 40 de ani încoace nu s–au mai scris istorii de literatură. Unul din motive este, probabil, nevoia contemporană de specializare. Vechea metodă de predare a unei limbi străine ca langue et civilisation s–a demodat…

Ei bine, Laing o folosește. În loc să dea informații detaliate, el alege să se adreseze elevilor prin fragmente scrise de înșiși scriitorii englezi. Avem convingerea că limba engleză așa cum este ea folosită de acești scriitori va stârni din nou interesul tinerilor cititori pentru civilizația engleză de–a lungul timpului.

Cartea lui Laing este o călătorie intelectuală în timp. Ea ne arată că astăzi, în ciuda calculatoarelor, a telefoanelor mobile și a mașinilor de toate felurile, gândim în esență la fel cum gândeau eroii lui Shakespeare acum 400 de ani.”- Lidia Vianu

Frederick A. Laing: Elementary History of English Literature, editat de George Sandulescu și Lidia Vianu, se lansează oficial la data de luni 1 februarie 2016, poate fi consultată și descărcată din acest moment la adresa de internet:

editura.mttlc.ro/laing-english-literature.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați- vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro .

Număr de vizualizări :934


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro