spot_img

CNDB reia programul Studioul de Dans Contemporan

Lansat în anul 2015, Studioul de Dans Contemnporan CNDB s-a bucurat de un real succes în rândul publicului amator de dans contemporan. Centrul Național al Dansului București (CNDB) reia, începând cu luna februarie 2016, programele de dans contemporan pentru neprofesioniști, propunând și câteva formate noi. Studioul de Dans Contemporan CNDB înseamnă în principal cursuri și ateliere pentru copii și adulți.

Cursurile săptămânale de dans contemporan pentru copii se adresează categoriilor de vârstă 6 – 8 ani și 9 – 11 ani, fiind susținute de Catrinel Catană și Elena Mihaela Zamfirescu.

Primele două module vor avea loc după cum urmează:

modulul 6 – 8 ani, profesor Catrinel Catană, se desfășoară în zilele de marți 16, 23 februarie, 1, 8, 15 martie, între orele 17.30 – 18.30,

modulul 9 -11 ani, profesor Elena Mihaela Zamfirescu, se desfășoară în zilele de luni 15, 22, 29 februarie, 7, 14 martie, între orele 17.30 – 18.30.

Prețul uni modul cu câte 5 întâlniri este de 200 lei  se achită la începerea modulului.

Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

O noutate absolută în 2016 este programul PLAYGROUND pe care CNDB îl lansează ca pe un loc de joacă creativă și educație a spiritului liber destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 – 10 ani.

Întâlnirile PLAYGROUND vor avea loc la final de săptămână, sâmbăta și duminica, și sunt de fapt ateliere de creație ghidată, în centrul cărora stă corpul în relație cu alte medii (muzica, lumina, culoare, poezie, povești, costume, măști, etc).

În luna februarie întâlnirile PLAYGROUND pentru copii au loc sâmbăta, în zilele de 13, 20, 27 februarie, între orele 11.00 și 12.30 și vor fi conduse de Oana Tudor și Radu Romaniuc și duminica, în zilele de 14, 21, 28 februarie, între orele 11.00 și 12.30 și vor fi conduse de câte doi-trei dintre urmatorii îndrumători: Smaranda Gădudeanu, George Turliu, Paul Dunca, Ruxandra Coman, Marian Cîtu și Selma Dragos, în colaborare cu Asociația PETEC.

Prețul unei întâlniri este de 35 lei, se achită pe loc.

Înscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0721 151 338.

La fiecare întâlnire PLAYGROUND pot participa maxim 20 de copii.

Cursurile de dans contemporan pentru adulți (neprofesioniști) au în 2016 forma unor ateliere intensive concentrate pe perioada a 5 zile, fiecare atelier propunând o tematică și o perspectivă diferită asupra dansului și mișcării. Atelierele vor fi susținute de Andreea Belu, Eduard Gabia, Mihaela Dancs, Vava Ștefănescu, Momo Peter Sanno, Cristina Lilienfeld, Carmen Coțofană, Andreea Novac, Paul Dunca, Florin Flueraș.

În luna februarie programul atelierelor este:

Andreea Belu – 8, 9, 10, 11, 12 februarie – orele 19.00 – 21.00

Eduard Gabia – 22, 23, 24, 25 , 26 februarie – orele 19.00 – 21.00

Prețul unui atelier este de 280 lei, se achită înainte de începerea atelierului.

Înscrierile se fac pe adresa cursuri@cndb.ro

Pe lângă aceste ateliere CNDB mai propune o serie de clase DROP IN – vii, dansezi și nu mai pleci. Clasele DROP IN de câte o oră sunt suținute de câte un coregraf.

În luna februarie clasele DROP IN au loc sâmbăta pe 6 și 20 februarie.

Pentru 6 februarie programul este următorul:

12.00 – 13.00 – Momo Peter Sanno

13.30 – 14.30 – Cristina Lilienfeld

15.00 – 16.00 – Simona Deaconescu

16.30 – 17.30 – Paul Dunca

18.00 – 19.00 – Andreea Novac

Prețul unei ore este de 10 lei, se achită pe loc.

Accesul în sala se face cu jumătate de oră înainte de începere.

Programul DROP-IN pentru 20 februarie va fi anunțat în timp util.

Nu în ultimul rând, CNDB anunță începerea programului TOTUL PENTRU ENDORFINE, un format propus de Mihaela Dancs .

În fiecare marți dansăm la CNDB! Ne angajăm în practici fizice mai mult sau mai puțin intense, ne mișcăm energetic, ne trezim simțurile, dăm cu emoțiile de pământ, alergăm, sărim, cădem, ne scuturăm, ne conectăm consistent la propriul corp, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Pentru tonus și transpirație, pentru valuri de senzații, pentru dans de dragul dansului și bineințeles pentru sisteme imunitare fericite!

Veniți cu chef, cu apă și încălțăminte comodă. Aceste întâlniri se adresează tuturor celor interesați de dans și mișcare. Să ardem podeaua!

Cele 90 de minute vor fi conduse de Paul Dunca, Carmen Coțofană, Cristina Lilienfeld, Momo Sanno, Andreea Novac, Răzvan Rotaru, Andreea Belu și Mihaela Dancs.

În luna februarie TOTUL PENTRU ENDORFINE are loc în zilele de marţi 9, 16 și 23 februarie, ora 19.30.

Prețul unei întâlniri este de 35 lei și se achită pe loc. Accesul și plata se fac cu o jumatate de oră înainte de începere.

Înscrierile pentru atelierele pentru neprofesioniști și pentru cursurile pentru copii se face pe adresa cursuri@cndb.ro.

Toate cursurile, atelierele și întâlnirile (pentru adulți și copii) au loc la Centrul Național al Dansului București, Blv. Mărășești 80 -82.

Informațiile la zi vor fi publicate pe www.cndb.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508