Zavera Party: Sărbătoriţi Revelionul pe stil vechi cu Vasile Ernu

ian. 10th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 13 ianuarie 2016, de la ora 19.00, în Londophone (strada Ion Zalomit nr. 2, sect. 1, București), va avea loc ZAVERA PARTY, o ediție specială a programului de promovare a intelectualilor români, ”Zavera”. Invitat: scriitorul Vasile Ernu. Moderatorul, Grigore Șoitu, va realiza un interviu de cincisprezece minute cu invitatul. Vasile Ernu va citi din volumul său recent, „Sectanţii. Mică trilogie a marginalilor”, Editura Polirom, 2015, şi va răspunde întrebărilor puse de cititorii prezenţi la eveniment. La finalul evenimentului, Vasile Ernu vă invită să ascultaţi muzică şi să sărbătoriţi Revelionul pe stil vechi. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Vasile Ernu este născut în URSS în 1971. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea Al.I.Cuza, Iaşi, 1996) şi al masterului de Filosofie (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff şi redactor asociat al revistei Idea artă+societate. A activat în cadrul Fundaţiei Idea şi Tranzit şi al editurilor Idea şi Polirom. În ultimii ani a ţinut rubrici de opinie în România Liberă, HotNews, Timpul şi Adevărul, precum şi rubrici permanente la revistele Noua Literatură, Suplimentul de Cultură şi Observator Cultural.

A debutat cu volumul Născut în URSS (Polirom 2006, ediţia a II-a în 2007, ediţia III-a în 2010, ediţia IV-a în 2013 ), care apare în anul 2007 şi la Editura Ad Marginem din Rusia, în 2009 la Editura KX – Critique & Humanism din Bulgaria, în 2010 la Editura Akal din Spania şi Editura Hacca din Italia, în 2011 la Editura L’Harmattan din Ungaria şi la Editura Sulakauri din Georgia, iar în 2014 la Editora Claroscuro din Polonia. Cartea a fost nominalizată la Premiul de debut al revistei Cuvîntul, Premiul pentru Roman şi Memorialistică al revistei Observator cultural şi Premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul.

Volumul a fost distins cu Premiul pentru debut al României literare şi cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România.

În 2009 publică la Editura Polirom volumul Ultimii eretici ai Imperiului care apare în anul 2012 la Editura Hacca din Italia și e în curs de apariţie la Editura Ad Marginem din Rusia. Volumul a vost nominalizat la Premiul pentru Eseu al revistei Observator cultural (2009) şi a primit Premiul Tiuk! 2009.

În 2010 publică (Editura Polirom) împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc.

În 2012 publică (Editura Cartier) volumul Intelighenţia rusă azi.

În 2013 publică (Editura Cartier) volumul Sînt un om de stînga.

În 2015 publică volumul Sectanţii. Mică trilogie a marginalilor (Editura Polirom). Volumul a fost distins cu Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015.

Vasile Ernu (alături de Costi Rogozanu, Ciprian Şiulea şi Ovidiu Ţichindeleanu) este coordonatorul volumului Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismăneanu, Editura Cartier 2008.

Vasile Ernu (alături de Florin Poenaru) este coordonatorul volumului Ucraina live.Criza din Ucraina: de la Maidan la război civil, Editura Tact 2014.

Zavera este un program de promovare a intelectualilor români, iniţiat de poetul Grigore Şoitu în anul 2015 şi găzduit de clubul Londophone. Vor fi invitaţi actanţi din toate domeniile creative (cultură, ştiinţă, educaţie) iar jurnalul fiecărei întâlniri va fi consemnat în formă publicistică pe AgenţiadeCarte.ro, care este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Număr de vizualizări :1105


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro