spot_img

Spectacolul „La traviata”, în regia artistului britanic Paul Curran, revine pe scena Operei Naționale București după succesul din Statele Unite ale Americii

În zilele de 15, 16, 29 și 30 ianuarie 2016, de la ora 19:00, spectacolul „La traviata”, în regia apreciatului artist de origine britanică Paul Curran, cu o scenografie semnată de Gary McCann, revine pe scena Operei Naționale București, după ce toamna trecută a fost prezentat de către Opera Philadelphia din Statele Unite ale Americii în cinci reprezentaţii consecutive, bucurându-se de aprecierile publicului și ale criticilor.

Această producție a Operei Naționale București a avut premiera mondială la finalul lunii octombrie 2014, după mai bine de 16 ani de la prima reprezentație a precedentei montări a acestui titlu la București, devenind unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul instituției.

Regizorul Paul Curran declara despre opera care, după mai mult de 160 de ani de la premiera sa mondială, continuă să fie cea mai jucată din lume: „Cred că Verdi a compus o operă foarte modernă. El a compus o operă bazată pe o poveste extrem de populară, dar în egală măsură periculoasă. Iar drama este una pe care noi toți o putem înțelege – cea a unei femei dezonorate. (…) Acest lucru o face cu atât mai interesantă pentru mine, căci fiecare dintre noi poate găsi înlăuntrul său ceva ce rezonează cu această parte a poveștii din «La traviata»”.

Paul Curran, unul dintre regizorii de prim rang ai generației sale, a colaborat, de-a lungul timpului, cu teatre precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Opera din Chicago, Opera Flamandă de la Antwerp, Teatro Comunale din Florenţa, Teatro „Giuseppe Verdi” din Trieste, Opera din Stuttgart şi multe alte teatre de operă din lume. Producția „La traviata” de la București este cea dintâi punere în scenă a acestei opere semnată de către reputatul regizor.

„La traviata”

Operă în trei acte de Giuseppe Verdi

Libretul de Francesco Maria Piave după romanul şi drama „Dama cu camelii”

de Alexandre Dumas-fiul

Spectacol în limba italiană, cu titrare în limba română

Regia: Paul Curran

Scenografia: Gary McCann

Lighting design: Paul Hackenmueller

Dirijor: Vlad Conta

Cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București

Distribuția:

15 ianuarie

Violetta Valéry – Simona Neagu

Flora – Sorana Negrea

Annina Cristina Eremia

Alfredo – Pavel Petrov (invitat)

Germont – Ştefan Ignat

Gaston – Valentin Racoveanu

Baronul – Vasile Chişiu

Marchizul – Florin Simionca

Doctorul – Iustinian Zetea

Giuseppe – Florian Ioniţă

Servitorul – Adrian Ionescu

Comisionarul – Alin Mânzat

16 ianuarie

Violetta Valéry – Diana Ţugui (invitată)

Flora – Sidonia Nica

Annina – Cristina Eremia

Alfredo – Lucian Corchiş

Germont – Iordache Basalic

Gaston – Andrei Lazăr

Baronul – Daniel Pop

Marchizul – Florin Simionca

Doctorul – Iustinian Zetea

Giuseppe – Florian Ioniţă

Servitorul – Adrian Ionescu

Comisionarul – Alin Mânzat

29 ianuarie

Violetta Valéry – Simona Neagu

Flora – Sorana Negrea

Annina – Cristina Eremia

Alfredo – Pavel Petrov (invitat)

Germont – Ştefan Ignat

Gaston – Valentin Racoveanu

Baronul – Vasile Chişiu

Marchizul – Florin Simionca

Doctorul – Paul Basacopol (invitat)

Giuseppe – Florian Ioniţă

Servitorul – Adrian Ionescu

Comisionarul – Alin Mânzat

30 ianuarie

Violetta Valéry – Diana Ţugui (invitată)

Flora – Sidonia Nica

Annina – Cristina Eremia

Alfredo – Lucian Corchiş

Germont – Iordache Basalic

Gaston – Andrei Lazăr

Baronul – Daniel Pop

Marchizul – Florin Simionca

Doctorul – Iustinian Zetea

Giuseppe – Florian Ioniţă

Servitorul – Adrian Ionescu

Comisionarul – Alin Mânzat

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti, deschisă zilnic între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00, sau online, de la adresa tickets.operanb.ro

Credit foto: GIN PHOTO

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508